Publicat 25/7/2019 10:37:58 +02:00CET

Naturgy amortitza 16,5 milions d'accions pròpies i redueix el seu capital social

Francisco Reynés, president executiu de Naturgy
NATURGY - Archivo

MADRID, 25 jul. (EUROPA PRESS) -

El consell d'administració de Naturgy ha aprovat amortitzar un total de 16.567.195 accions, per tal d'executar l'acord de reducció del capital social que va aprovar la seva junta d'accionistes el passat 5 de març.

Segons ha informat aquest dijous la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el capital social que resulta d'aquesta operació ha quedat fixat en 984,12 milions d'euros.

Posteriorment, es procedirà a l'exclusió de negociació de les 16.567.195 accions amortitzades en les Borses de Madrid, Barcelona, Bilbao i València, a través del Sistema d'Interconnexió Borsària (Mercat Continu).

El passat 5 de març, la junta general d'accionistes de Naturgy va donar el seu vistiplau a la reducció de capital mitjançant amortització, abans del 30 de juliol, de fins a 19 milions d'accions pròpies dins del programa 'share buy back' que la companyia va engegar després de la presentació del seu pla estratègic 2018-2022.

Aquesta amortització té l'objectiu d'augmentar la remuneració total a l'accionista en cas d'absència d'oportunitats d'inversió inorgànica que encaixin amb les línies de creixement estratègic de Naturgy.

El full de ruta de l'energètica, que es va fixar a finals de juny de l'any passat, preveu remunerar l'accionista amb un total de 8.900 milions d'euros fins al 2022, 6.900 milions dels quals s'abonaran en metàl·lic i la resta --2.000 milions-- a través de la recompra d'accions pròpies.

La companyia va explicar que aquest pla de recompra d'accions només es duria a terme en cas que no es fessin inversions inorgàniques que generessin valor per a l'accionista.