Publicat 11/9/2019 18:20:40 +02:00CET

Nart abandona la delegació de Cs a l'Eurocambra però no renuncia a l'escó

El eurodiputado Javier Nart asiste a un acto de Ciudadanos en Barcelona bajo el lema 'Vamos España, Vamos Europa' con Luis Garicano, Javier Nart, Susana Beltrán, Jordi Cañas, Carina Mejías
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BRUSSEL·LES, 11 set. (EUROPA PRESS) -

L'eurodiputat Javier Nart ha anunciat aquest dimecres que abandona la delegació de Ciutadans al Parlament Europeu --de la qual formava part des de l'any 2014--, però mantindrà el seu escó tot i que el líder de la formació taronja, Albert Rivera, el va instar aquesta setmana a renunciar a l'acta i al sou d'eurodiputat.

"Sóc eurodiputat i continuaré com a tal, conforme a l'acord inicial", ha indicat Nart en un comunicat recollit per Europa Press, en el qual informa que abandona la delegació, però expressa el seu compromís de continuar contribuint al pagament de les nòmines de l'equip que la forma.

Nart, que en la seva carta recorda que va encapçalar com a independent la llista de Ciutadans en les europees del 2014, va comunicar la setmana passada que deixava la militància del partit, després d'haver abandonat l'Executiva a finals de juny.

L'eurodiputat sosté que en la seva conversa amb el secretari general de Ciutadans, Jose Manuel Villegas, per informar de la fi de la seva afiliació, va expressar també la seva intenció de continuar en la delegació com a "independent", igual que ho són Soraya Rodríguez i Maite Pagazaurtundúa, i que Villegas no va presentar-hi "cap objecció".

Per això retreu a Rivera que, "en contradicció" amb el comunicat oficial del partit que informava que Nart es donava de baixa com a afiliat però que continuaria formant part de la delegació a Brussel·les, demanés posteriorment la renúncia de l'eurodiputat.

"Una organització política ha de ser fiable i no canviar de criteri d'un dia per a un altre", ha criticat Nart en el comunicat.

Al costat de la seva decisió de mantenir l'escó d'eurodiputat, Nart ha aclarit que mantindrà els seus "compromisos econòmics" amb la delegació de Ciutadans, que compta amb onze col·laboradors, perquè entén que els seus sous depenen en part d'ell i no vol que la seva sortida es tradueixi en una reducció de nòmines o en alguns cessaments.