Actualitzat 25/6/2020 11:41:01 +00:00 CET

Nadia Calviño serà candidata a la presidència de l'Eurogrup

Javi Martínez / Pool

MADRID, 25 juny (EUROPA PRESS) -

El Govern central ha confirmat que aquest dijous presentarà de manera oficial la candidatura de la vicepresidenta tercera d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, a la presidència de l'Eurogrup, un òrgan clau per a la cooperació entre membres de la zona euro i la construcció d'una Europa "més forta i unida".

A través d'un comunicat, La Moncloa ha confirmat la presentació oficial de la candidatura de Calviño per presidir la reunió de ministres de l'euro en un context de crisi econòmica per la pandèmia de coronavirus i perquè és un òrgan "clau" per a la cooperació entre els estats membres de la zona euro.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, considera que "seria un honor" per a l'executiu i per a ell com a president que Calviño assumís la presidència de l'Eurogrup, una responsabilitat que "no ha exercit mai Espanya i que tampoc no ha exercit cap dona" i que compatibilitzaria amb el seu càrrec de vicepresidenta tercera.

En aquest sentit, Nadia Calviño ha afirmat a Twitter: "He presentat la meva candidatura a presidir l'Eurogrup amb la voluntat de continuar treballant per una zona euro forta i pròspera en benefici de tots els ciutadans europeus".

D'aquesta manera, Calviño es disputarà ara com ara la presidència de l'Eurogrup amb el ministre liberal de Finances de Luxemburg, Pierre Gramegna, qui ja es va postular el 2017, i el ministre conservador irlandès, Pascale Donohoe, tot i que no han oficialitzat les seves candidatures.

Les capitals de l'euro tenen fins aquest dijous per comunicar els seus aspirants al càrrec. L'Eurogrup revelarà llavors la llista de candidats en la reunió del 9 de juliol.

Espanya torna a aspirar a ocupar un dels principals càrrecs comunitaris, després que el 2017 sonés el nom de l'exministre d'Economia i actual vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos.

Contador