Actualitzat 18/07/2018 14:25

MWCapital impulsa quatre projectes tecnològics al seu programa d'acceleració The Collider

El director de The Collider, Oscar Sales
EUROPA PRESS

La segona edició arrenca aquest dimecres i aposta per crear ciutats "més connectades"

BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

La Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) ha impulsat quatre projectes tecnològics en la primera edició del seu programa d'acceleració The Collider, que ha comptat amb un pressupost de 300.000 euros, segons ha explicat el seu director, Oscar Sales, aquest dimecres en roda de premsa.

El programa ha acompanyat durant sis mesos un total de vuit científics i 16 emprenedors per desenvolupar productes i serveis viables a partir de propostes d'universitats i centres d'investigació, i ha comptat amb la participació d'al voltant de 20 inversors i 100 empreses, com ara Telefónica, Banc Sabadell, SocialCar o Doctoralia.

Sales ha indicat que la MWCapital pot aportar fins a 50.000 euros per projecte, inversió que, ha sostingut, serveix per potenciar els projectes en les seves fases inicials de desenvolupament en què ha remarcat que costa més trobar recursos, i que aquesta es complementa amb el suport de l'estructura d'aquesta fundació públic-privada i amb el finançament que aconsegueixen de les empreses i inversors durant el programa.

En una primera fase, The Collider va incubar vuit projectes, dels quals només la meitat han acabat sent aprovats com a òptims i s'han acabat testant en pilots, després d'haver recaptat el suport d'empreses i institucions per invertir-hi.

"Sis mesos després parlem d'una companyia, no d'un projecte, que té una solució per al mercat amb un model de negoci validat i possibles clients", ha raonat Sales i ha apuntat que els que no han superat la primera fase tenien molta potencialitat però que no era el seu moment i que espera que tornin a The Collider en un futur.

Els quatre projectes resultants són RheoDx i SensoCor, tots dos amb solucions per al sector sanitari; Torakku, aplicació logística per monitorizar i seguir objectes en una cadena de subministraments d'automoció, i Licence3D, que utilitza la tecnologia de cadena de blocs per a la protecció d'arxius i registre de la protecció intel·lectual.

Una de les impulsores i la cap científica de RheoDx, Samantha López, ha assenyalat que el seu projecte, que consisteix en un dispositiu portàtil de diagnosi de mostres de sang, ja compta amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits, l'Institut Josep Carreras i l'Hospital Clínic i de la Vall d'Hebron per impulsar els seus pilots a partir d'octubre.

SEGONA EDICIÓ

L'edició 2018 arrenca aquest dimecres amb l'obertura del període de recepció de candidatures, que s'allargarà fins a octubre, i l'organització espera seleccionar en una primera fase un total de 12 científics i 40 emprenedors, previsió que duplica aproximadament la xifra de participants inicials del programa anterior.

Una vegada seleccionats els participants, els equips s'acabaran de configurar entre octubre i desembre per començar a treballar en els projectes durant sis mesos a partir de gener.

Sales ha exposat que aquest any es vol impulsar iniciatives que reverteixin en una ciutat "més connectada", temàtica que abordaran des de la transversalitat de quatre eixos principals: l'energia, la indústria 4.0, la salut i la mobilitat.

Ha ressaltat que es potenciarà la promoció de tecnologies com la de la cadena de blocs, de l'internet de les coses, de la intel·ligència artificial, de la realitat augmentada i, sobretot, del 5G, per aprofitar l'aposta de ciutat que s'està portant per impulsar-lo a través de diverses iniciatives.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés