Publicat 23/2/2014 11:08:15 +01:00CET

Zuckerberg (Facebook) i Koum (WhatsApp) obren el congrés mòbil en un nou any rècord

Primera jornada del Mobile World Congress (MWC) 2013
EUROPA PRESS

BARCELONA, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, i el cofundador de WhatsApp Jan Koum oferiran sengles conferències aquest dilluns al primer dia del Mobile World Congress (MWC) 2014, pocs dies després de l'anunci de la compra de l'aplicació de missatgeria instantània per part de la xarxa social.

A aquestes conferències estrella, encara més si és possible després de l'anunci d'aquesta operació corporativa, se'ls sumarà dimecres la de la presidenta d'IBM, Virginia Rometty, en una edició que preveu superar en 3.000 persones el rècord d'assistents del 2013, arribant als 75.000 --més de la meitat directius--, i tenir 1.800 empreses expositores, més del doble que a la primera edició a Barcelona que es va produir el 2006 i un centenar més que el 2013.

Aquesta fira professional d'àmbit mundial --amb presència de 200 països-- rebrà representants institucionals de 145 Estats --incloent unes 80 delegacions ministerials o de caps d'Estat--, i no només augmenten els participants internacionals: tindrà la presència de més de 150 empreses espanyoles, de les quals 91 són catalanes.

A l'àmbit dels continguts del certamen, aquest any tenen protagonisme els dispositius 'portables' --tipus polsera, rellotge o per a cinturó, per exemple-- per controlar indicadors vinculats a la salut i l'esport, així com el desplegament de la LTE (4G) i els materials flexibles.

Alhora, es podran veure sistemes que permeten escanejar, organitzar i guardar textos i imatges fent traços amb el dit sobre una taula, o programes que permeten enviar sms a tota la població d'una àrea concreta per alertar-la d'un desastre natural imminent, entre d'altres múltiples exemples de noves aplicacions, noves tecnologies i nous models de dispositius mòbils.

Al MWC 2014 també es presentarà una àmplia gamma de serveis que utilitzen la tecnologia NFC de transmissió a curta distància per a usos com la identificació personal, transport i pagament pel mòbil, quelcom que a Espanya està tenint un seguiment de l'àmbit financer; CaixaBank ja ha realitzat diverses iniciatives en aquest últim àmbit, i Banco Mediolanum preveu implantar la NFC per pagar amb el mòbil al país a partir d'agost.

ESDEVENIMENTS PARAL·LELS

A més del congrés al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, el recinte Montjüic acollirà esdeveniments paral·lels, com el cicle de conferències de dilluns al Palau de Congressos de Barcelona mPowered Industries, vinculat a com qualsevol sector pot utilitzar la tecnologia mòbil per millorar el seu servei a l'usuari, amb participants d'àmbits de la salut, el turisme i els mitjans, entre d'altres.

D'altra banda, l'esdeveniment per a emprenedors tecnològics 4 Years From Now (4YFN) tindrà 1.000 participants al pavelló 8 de Fira Montjuïc, on podran assistir del dia 24 al 26 a conferències i tallers i reunir-se amb experts i inversors, i que podran accedir al MWC el dia 27 per reunir-se amb expositors i congressistes.

En total, 98.000 metres quadrats d'espai firal es dedicaran a la indústria mòbil entre els recintes Gran Via i Montjuïc de Fira de Barcelona, respecte dels 94.000 del 2013, quan només es va utilitzar el recinte Gran Via.

DIFUSIÓ

A més d'aquest desplegament per al públic professional acreditat, el Mobile World Centre (MWCentre) de la plaça Catalunya de Barcelona mostrarà entre el 24 de febrer i el 8 de març als barcelonins les primícies que nou fabricants de 'tablets' i mòbils portaran al MWC.

El MWCentre també acollirà exposicions, permanents i temporals, i un cicle de conferències i activitats relacionades amb la innovació mòbil, com la retransmissió en directe de les intervencions al congrés mòbil de Zuckerberg la tarda de dilluns i de Rometty dimecres.