Vodafone supera les 85 antenes desplegades de la seva xarxa 5G a Espanya

Read asegura que el Grupo Vodafone nunca se ha planteado vender su filial en Esp
VODAFONE - Archivo
Actualitzat 24/2/2019 20:10:41 CET

BARCELONA, 24 Febr. (EUROPA PRESS) -

Vodafone acabarà el primer trimestre de 2019 amb més de 85 antenes de 5G desplegades en una xarxa real de la nova tecnologia mòbil en sis ciutats d'Espanya (Madrid, Barcelona, Sevilla, València, Bilbao i Màlaga), segons ha informat la companyia en el marc del Mobile World Congress (MWC) 2019.

L'operadora va començar a desplegar al juliol de 2018 la seva xarxa 5G a Espanya amb la instal·lació dels primers nodes 5G NSA en zones cèntriques d'aquestes sis ciutats, un desplegament que es va iniciar tan sol dies després d'adquirir 90 MHz contigus d'espectre en la banda de 3,7 GHz en la subhasta d'espectre realitzada pel Govern.

Per desplegar aquests primers nodes, l'empresa va col·laborar amb Huawei en la instal·lació de 30 antenes a les zones cèntriques, parcs tecnològics o zones universitàries d'aquestes sis ciutats espanyoles, on s'estan realitzant els primers pilots amb aquesta tecnologia.

A 31 de març de 2019, les antenes 5G de la companyia a Espanya està previst que se situïn entre 85 i 100.

En concret, Vodafone Espanya ha detallat que ja ha desplegat una xarxa real composta per 11 nodes 5G NSA a Barcelona, que emprarà per dur a terme diferents casos d'ús per mostrar tot el potencial de les xarxes de nova generació a través de diferents casos d'ús en un entorn real coincidint amb l'MWC 2019.

En roda de premsa, el director de Tecnologia de Vodafone Espanya, Ismal Asenjo, ha incidit que el llançament comercial d'aquesta xarxa tindrà lloc previsiblement en 2020 i ha explicat que, per a això, és necessari que l'operadora tingui dues o tres vegades més nodes instal·lats en comparació dels quals té desplegats actualment.

Així mateix, ha remarcat que tampoc és necessari per al llançament comercial de 5G comptar amb l'espectre de la banda de 700 MHz, que se subhastarà en 2020, però aquesta banda de freqüència sí ajudarà a donar cobertura en interiors. "La banda de 700 MHz serà tan necessària com la banda de 800 MHz per al 4G", ha apuntat.

En aquest sentit, ha incidit a més en què per poder llançar comercialment el 5G és necessari comptar amb un ecosistema complet amb suficients terminals i que la tecnologia funcioni perfectament, i ha afirmat que l'entorn que existeix actualment encara no és l'adequat.

Preguntat pels subministradors de xarxa, Asenjo ha assenyalat que en usar l'estàndard NSA, que construeix la xarxa 5G sobre l'actual de 4G, aquests són Huawei, que té un 65% del total, i Ericsson, que és proveïdor del 35% restant.

Respecte al seu treball amb el fabricant xinès després dels dubtes sorgits entorn de la seva seguretat, Asenjo ha recordat que el grup Vodafone va decidir pausar el desplegament del nucli de xarxa 5G amb l'empresa xinesa, però ha assegurat que fins ara no li ha fet por desplegar xarxes amb aquest subministrador.

Segons ha assenyalat, la situació política, i no fets tècnics, ha portat a l'empresa a prendre aquesta decisió per poder tenir capacitat de reacció, però ha afirmat que ells estan tranquils i ha assenyalat que totes les proves realitzades fins ara no han donat fallades de seguretat.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.