Publicat 23/2/2014 18:54:46 +01:00CET

Vodafone podria sumar-se als més de 20 operadors que donen suport a l'ecosistema Firefox

Vodafone en la MWC de Barcelona
EUROPA PRESS

Fonts de la companyia indiquen que és una opció que s'està estudiant però que "no hi ha res confirmat"

BARCELONA, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

La multinacional britànica Vodafone podria sumar-se a la llista de més de vint operadors que donen suport a l'ecosistema mòbil de Mozilla, Firefox, que es presenta com l'alternativa per a terminals 'lost cost' de Android (Google) i de iOS (Apple).

Fonts de Vodafone consultades per Europa Press han indicat que la companyia està "avaluant" les possibilitats que aporta aquesta plataforma si bé han puntualitzat que ara mateix "no hi ha res tancat".

La precisió del portaveu de Vodafone es produeix després que Firefox anunciés durant una presentació al Mobile World Congress que la firma britànica formarà part dels seus socis.

En concret, el conseller delegat de Mozilla, Jay Sullivan, ha anunciat que Vodafone, Telkomsel i Indosat s'han sumat als socis que impulsen la plataforma oberta Firefox.

Aquesta llista inclou als socis anunciats l'any passat: América Movil, Xina Unicom, Deutsche Telekom, Etisalat, Hutchison Three Group, KDDI, KT, MegaFon, Qtel, SingTel, Smart, Sprint, Telecom Italia Group, Telefónica, Telenor, Telstra, TMN i VimpelCom.

Durant el 2013, els dispositius Firefox US es van posar a la venda a 15 mercats, amb quatre operadors globals i dispositius mòbils de tres fabricants. Pel que fa al 2014, Firefox US planeja expandir-se per arribar a noves regions.

En aquest sentit, Telefónica ha anunciat que ampliarà la llista de països en els quals es comercialitza mòbils Firefox US, introduint altres vuit països només aquest any, de manera que el 2014 ja comercialitzarà dispositius amb aquesta plataforma a 16 països.

En concret, la companyia espanyola llançarà terminals basats en el sistema operatiu Firefox a Alemanya, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Nicaragua, Panamà, l'Argentina i l'Equador, que se sumaran a Espanya, Veneçuela, el Perú, Colòmbia, Uruguai, el Brasil, Mèxic i Xile. Per part seva, el grup alemany Deutsche Telekom afegirà també quatre nous mercats.

NOUS DISPOSITIUS

Pel que fa als fabricants, Mozilla ha indicat que Alcatel, Huawei, LG i ZTE utilitzen Firefox US a una "àmplia gamma" de dispositius.

La companyia ha presentat aquest diumenge els nous dispositius de Firefox US amb processadors de doble nucli per a un millor funcionament i una millor resolució de pantalla.

Als tres models disponibles actualment -Alcatel One Touch Fire, LG Fireweb i ZTE Open-- a la cartera de dispositius Firefox s'afegiran l'Alcatel Onetouch Fire C, l'Alcatel Onetouch Fire E, el Huawei Ascend I300 II, el ZTE Open C i el ZTE Open II.

A més, Sullivan ha presentat un nou telèfon de referència, amb un preu d'uns 100 dòlars, el Firefox US 'Flame'. Aquest terminal que està pensat sobretot per a desenvolupadors, permet posar a prova les capacitats de Firefox US en un ambient real amb una xarxa mòbil i verdaders accessoris de maquinària, com l'acceleròmetre, la tecnologia NFC i la càmera.