Publicat 23/2/2014 17:07:13 +01:00CET

Telefónica comercialitzarà mòbils amb sistema operatiu Firefox a vuit nous països

Presidente de Telefónica, César Alierta
EUROPA PRESS

BARCELONA, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

Telefónica comercialitzarà terminals amb el sistema operatiu de Mozilla, Firefox, en vuit nous països durant el 2014, de manera que al tancament de l'actual exercici la multinacional espanyola llançarà mòbils amb aquesta plataforma a 16 països.

En concret, la companyia llançarà terminals basats en el sistema operatiu Firefox a Alemanya, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Nicaragua, Panamà, l'Argentina i l'Equador, que se sumaran a Espanya, Veneçuela, el Perú, Colòmbia, Uruguai, el Brasil, Mèxic i Xile.

Alhora, al llarg del 2014 Telefónica també ampliarà la gamma de terminals disponibles amb sistemes operatius Firefox a tots els països en els quals opera.

Així, als tres models disponibles actualment -Alcatel One Touch Fire, LG Fireweb i ZTE Open-- s'afegiran altres cinc: Alcatel Onetouch Fire C, Alcatel Onetouch Fire E, Huawei Ascend I300 II, ZTE Open C i ZTE Open II.

En el cas concret d'Espanya, on la companyia comercialitza el ZTE Open, Telefónica té previst incloure altres dispositius Firefox US amb els quals ampliar la seva cartera de terminals.

Telefónica espera a més que al segon semestre es puguin comercialitzar terminals Firefox de gamma mitjana a alguns dels mercats en els quals opera. Actualment, tots els dispositius mòbils de Firefox que es venen són de gamma baixa.

SISTEMES DE MISSATGERIA INSTANTÀNIA

La directora global de Màrqueting, Marieta del Rivero, ha indicat que WhatsApp no està a Firefox perquè no s'ha arribat a un acord. Una de les teories era que el sistema de missatgeria estava en converses amb Facebook per a la seva venda i això va provocar que no volguessin complicar-se amb un desenvolupament per a un altre ecosistema, ha indicat Rivero.

La companyia ha explicat que Facebook, des del principi ha donat suport a Firefox, per la qual cosa Telefónica confia que es pugui arribar a un acord perquè l'aplicació recent adquirida per la xarxa social es vagi incorporant també a aquest ecosistema.

En qualsevol cas, la directiva ha aclarit que WhatsApp no és decisiu a l'hora de replantejar-se l'aposta per Firefox. En aquest sentit, Telefónica, que ha tancat fa poc un acord amb Line, contempla la possibilitat d'incloure altres solucions com Telegram en mòbils Firefox.

Pel que fa a l'acord tancat amb Line, la companyia expandirà l'aliança amb la firma japonesa a Xile, L'Equador, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Nicaragua i Panamà.