Actualitzat 25/02/2016 11:38 CET

Roche Diabetis aposta per mHealth per apoderar el pacient

Mobile World Congress (MWC)
EUROPA PRESS

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 24 Febr. (EUROPA PRESS) -

El president de Roche Diabetis Care Spain, Lars Kalfhaus, ha apostat aquest dimecres per apoderar el pacient a través de les solucions mHealth, en el marc del Mobile World Congress que se celebra a Barcelona fins dijous, en què ha destacat el potencial d'aquestes eines per contribuir a la sostenibilitat del sistema sanitari i reduir els costos.

   Durant la seva conferència 'Re-structuring the healthcare delivery', Kalfhaus ha marcat el repte d'"aconseguir un pacient apoderat" i amb decisió sobre la seva malaltia en tenir a l'abast les eines necessàries per a una bona educació sobre la seva patologia, entre les quals ha destacat les que hi ha en línia, ha explicat Roche Diabetis Care Spain aquest dimecres en un comunicat.

   El també president d'Emminens Healthcare Services ha posat èmfasi en la precisió i immediatesa d'accés que garanteix la digitalització de dades, que suposa un estalvi d'un 90% del temps dedicat a la presa de decisions, ja que "el 60% de les entrades introduïdes manualment pels pacients diabètics són incorrectes", ha apuntat.

   Per al metge, l'ús d'algoritmes suposa detectar el 100% dels patrons rellevants en menys d'un minut, el que en el sistema tradicional és inabastable, ja que es perden entre un 20% i un 80% dels patrons rellevants per diagnosticar o ajustar el tractament, a més d'una mitjana de temps consumit deu vegades superior per a la mateixa tasca.

MÉS DIABÈTICS ELS ANYS VINENTS

   Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el 80% de les complicacions de Diabetis tipus 2 podrien prevenir-se si es canviessin les polítiques públiques cap a un model més enfocat a la prevenció, en què Kalfhaus ha defensat que mHealth podria contribuir "de manera molt activa".

   A Espanya, l'atenció personalitzada del pacient crònic a través de plataformes tecnològiques permetria reduir el cost del tractament un 12% en el cas dels pacients diabètics, segons l'informe Emminens sobre l'impacte d'eSalud en l'Atenció al Pacient Crònic, han apuntat.

   A nivell europeu, la utilització de les solucions de Digital health suposarien un estalvi de 5,7 milions d'euros en costos directes en casos de diabetis, mentre que als Estats Units, l'ús d'aquestes solucions podria suposar de 45.000 milions per al conjunt de l'activitat del sistema sanitari.

   Segons la Federació Internacional de Diabetis (IDF), aquesta patologia afecta actualment a sis milions d'espanyols i està previst que la xifra creixi un 55% el 2035, de manera que més de nou milions de persones patiran aquesta malaltia a Espanya, ha apuntat, mentre que a escala mundial es preveu un augment del 40% en els pròxims 25 anys.

   Davant d'aquest augment de casos, Kalfhaus ha sostingut que les eines tecnològiques de salut digital permetran "reduir considerablement els costos indirectes i els associats al 80% de complicacions que, actualment, són evitables".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés