Publicat 23/2/2014 10:38:12 +01:00CET

El Príncep torna a Catalunya per mantenir la presència de la Corona i donar suport al MWC

El príncipe Felipe defiende "la transparencia y el acceso a la información
EUROPA PRESS

Diumenge presideix un sopar al Palacete Albéniz i la Princesa passarà pel MWC dilluns

BARCELONA/MADRID, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

El Príncep Felip estarà des d'aquest diumenge fins al dimecres a Catalunya, on donarà suport un any més el Mobile World Congress (MWC) a Barcelona i realitzarà altres activitats, amb les quals pretén mantenir la presència de la Corona a la comunitat.

El Príncep arribarà un dia abans de la inauguració oficial del MWC, perquè els organitzadors del congrés mundial li han invitat aquest any a presidir el sopar de benvinguda al comitè executiu de la GSMA i als membres de la Fundació Barcelona Mobile World Capital.

Entre els 130 convidats al sopar al Palacete Albéniz --que el MWC organitza per segon any consecutiu-- hi seràn el president de la Generalitat, Artur Mas; el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

L'endemà a les 11.30 inaugurarà el congrés al recinte Gran Via de Fira de Barcelona (L'Hospitalet de Llobregat), i tant dilluns com dimarts seguirà present al MWC, on pretén implicar-se més enllà dels actes oficials de benvinguda i d'inauguració, perquè Casa Reial considera que és un congrés especialment important per a Catalunya i tota Espanya.

Dilluns a les 14.00, per exemple, el Príncep Felip assistirà a les conferències 'Ministerial Programme and Leadership Summit', i a les 15.30 seguirà assistint a activitats ja acompanyat de la Princesa Letizia, que s'ha interessat per visitar el congrés; especialment, per acudir a la conferència del fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, a les 18.00 del mateix dilluns.

Dimarts, a les 11.00, el Príncep d'Astúries, ja sense la Princesa, intervindrà al panell del MWC sobre internacionalització 'Factors clau per ser una startup global'.

VISITA A POBLET

Ja dimecres, es traslladarà a la província de Tarragona per visitar el Monestir de Poblet, que a les 12.15 acollirà una reunió de la junta directiva de la Societat Bicentenari General Prim, president del Govern espanyol del 1869 al 1870 nascut a la ciutat tarragonina de Reus.

El Príncep mantindrà la seva presència durant quatre dies a Catalunya, on no hi va ser present el gener però on hi va viatjar una dotzena de vegades l'any passat; l'última, el 4 de desembre per visitar a Barcelona el centre de Telefónica R+D.

AUDIÈNCIES PER "DIALOGAR, NO MEDIAR"

A més, durant aquests dies mantindrà audiències privades amb l'objectiu de "dialogar: parlar i escoltar".

Zarzuela assegura que el Príncep Felip no viatja a Barcelona per a "mediar" en el procés sobiranista, per la qual cosa "no està previst" que llanci missatges en aquest sentit en aquest viatge.

La segona autonomia més visitada per la Família Reial --després de Madrid-- és Catalunya, on es pretén mantenir la presència de la Corona, insisteix Zarzuela, que situa la visita en aquesta línia dels constants desplaçaments en aquesta comunitat.