Publicat 21/8/2019 18:37:43 +02:00CET

Múrcia rebutja la postura "radical" de Catalunya però exigeix la reforma urgent del sistema de finançament autonòmic

López Miras
GOBIERNO REGIONAL - Archivo

MÚRCIA, 21 ago. (EUROPA PRESS) -

El Govern murcià ha rebutjat la postura "radical" de Catalunya, després de conèixer que el vicepresident de la Generalitat de Catalunya i conseller d'Economia, Pere Aragonès, portaria l'Executiu de la nació als tribunals per l'impagament de bestretes del 2019. No obstant això, ha exigit la reforma "urgent" del sistema de finançament autonòmic.

En aquest sentit, l'Executiu de Fernando López Miras ha acusat Pedro Sánchez de "bloquejar" la millora del finançament autonòmic que tenia a punt l'expresident Mariano Rajoy i que "va bloquejar" el president socialista quan va arribar al Govern després de la moció de censura.

Després de deixar clar, segons fonts del Govern regional consultades per Europa Press, que es posiciona sempre dins del respecte institucional, ha reclamat que "s'acabi el bloqueig perquè sigui possible la inajornable reforma del sistema de finançament autonòmic que condemna a la infrafinanciació els habitants de la Regió de Múrcia".

Així mateix, ha recordat que és la comunitat autònoma "pitjor" finançada, juntament amb València, pel sistema que va imposar el Govern de Rodríguez Zapatero el 2009.