Actualitzat 8/6/2014 15:33:12 +00:00 CET

Muñoz (ELA) creu que la cadena humana ha tingut un "immens valor" i veu "imprescindible l'activació social"

Adolfo Muñoz, 'Txiki'.
EUROPA PRESS

BILBAO, 8 juny (EUROPA PRESS) -

El secretari general de ELA, Adolfo 'Txiki' Muñoz, ha manifestat en el transcurs de la cadena humana organitzada per la plataforma Gure Esku Dago entre Pamplona i Durango que aquest tipus d'iniciatives tenen un "immens valor". Alhora, ha considerat "imprescindible l'activació social" i ha advertit que "la reclamació del dret democràtic d'autodeterminació té una enorme força política".

Per al secretari general de ELA, "si som capaços d'aprofitar les oportunitats que se'ns presenten podem convertir Euskal Herria en subjecte polític per adoptar les seves pròpies decisions" i, per aquesta raó, ha apostat per "insistir en el concepte democràtic".

En aquest sentit, ha volgut assenyalar que "la pròpia involució antidemocràtica dels Estats pot ser una oportunitat si encertem en l'estratègia". A més, ha afegit que "avui és un dia de festa i reivindicació i que ELA vol felicitar totes les persones que hi han pres part, així com els impulsors d'aquesta iniciativa per haver estat capaços de sumar-hi persones i col·lectius molt diferents".

Finalment, ha afirmat que en la fase actual, "més que mirar Madrid i París, cal mirar Euskal Herria convençuts que sense l'activació social, sense la il·lusió de la gent per un projecte compartit i sense justícia social, la implicació de la societat basca en aquest objectiu democràtic serà deficitària". "La mobilització social és imprescindible per incidir en la política; la política la fem entre tots i totes", ha conclòs.

el més llegit

 1. 1

  Lleida registra 19 ingressos de positius per covid-19

 2. 2

  Matadepera (Barcelona) suspèn els actes públics després de detectar dos positius més

 3. 3

  Quatre detinguts per voler matar dos veïns de Tarragona mitjançant un sicari

 4. 4

  La Plataforma per la Llengua demana a TV3 que "s'aturi la castellanització" de la cadena

 5. 5

  Detectat un brot amb cinc positius a Matadepera