Publicat 9/10/2018 18:34:36CET

Multen uns pares de Girona per l'absentisme escolar del seu fill durant quatre anys

El jutge creu que els pares "no poden escudar-se en la por" al fet que li passés alguna cosa

GIRONA, 9 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat Penal 3 de Girona ha multat amb 1.080 euros a uns pares de Girona per l'"absentisme escolar reiterat" del seu fill durant quatre cursos, i no ha considerat eximente la por per la salut del menor.

En una sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, el jutge ha assenyalat que l'assistència regular a l'escola és un dels pilars fonamentals a l'educació del menor, i ha sostingut que la salut del menor no li impedia assistir a classe.

La sentència assenyala que el menor --que ara té 14 anys-- va tenir una taxa d'absentisme del 60% en el curs 2012-2013, del 64% en el 2013-2014, del 78% en el 2014-2015 i del 91% en el 2015-2016, en dos centres diferents.

La jutge assenyala que les faltes d'assistència van ser en dos centres, sense que hagi quedat provat en el judici que cap de tots dos digués als pares que el seu fill no podia ser atès a causa dels seus problemes de salut.

La defensa dels acusats no va discutir l'absència del menor, i va demanar la lliure absolució perquè una de les testimonis va dir que la majoria de les absències les justificava la mare, segons el jutge, tal justificació "no deixa de ser una mera excusa sense suport mèdic algun".

La sentència assenyala que la metge forense va assegurar en el judici que el menor podia fer una "vida escolar normal i amb mera informació al centre escolar bastava".

La jutge assegura que no s'està davant "fets aïllats o puntuals, sinó davant una conducta reiterada que no ha estat revertida", i que la salut del menor no li impedia assistir a classe.

La sentència remarca que els pares "no poden escudar-se en la por al fet que li passés alguna cosa al seu fill estant al centre escolar per desatendre les seves obligacions legals consistents a proporcionar-li assistència al col·legi".

Per això, la jutge ha imposat a cadascun dels progenitors una multa de sis mesos a raó d'una quota diària de tres euros, la qual cosa suma un total de 1.080 euros.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.