Publicat 12/4/2019 12:28:38 +02:00CET

Moviment contra la Intolerncia demana que la Fiscalia actu davant la "intolerncia agressiva" a la UAB

Protesta a la Universitat Autnoma de Barcelona (UAB) davant la presncia de Cayetana Álvarez de Toledo (PP)
David Zorrakino - Europa Press

MADRID, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

Moviment contra la Intolerncia ha demanat a la Fiscalia que sigui més "proactiva" contra els "discursos d'odi" i actu després de la "intolerncia agressiva" del grup d'estudiants que aquest dijous van provar d'impedir la celebració d'un acte de la candidata del Partit Popular al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, a la Univesitat Autnoma de Barcelona (UAB).

Segons Moviment contra la Intolerncia, "un grup d'extremistes, fent servir la fora, van sabotejar llibertats fonamentals" en mirar de boicotejar l'acte amb "hostilitat, assetjament, insults i l'ús de la fora" i van difondre "estereotips negatius hispanfobs i l'estigmatització juntament amb amenaces per motius ideolgics cap a persones d'associacions i partits constitucionalistes".

"Demanem a la Fiscalia General que sigui més proactiva", apunta l'organització en un comunicat, en qu reclama també "reforar la legislació i estendre les sancions contra la incitació a l'odi davant l'avan de l'extremisme de tot tipus".

"Diverses veus extremistes, de tot tipus d'orientacions, defensen eliminar els límits imposats per la nostra legislació democrtica a la incitació i al discurs d'odi. Els extremistes, ja siguin de dretes, d'esquerres o independentistes, reclamen un abast illimitat de les seves manifestacions d'intolerncia tot i saber que malmeten mortalment la convivncia democrtica", exposa Moviment contra la Intolerncia, que adverteix a més que "el discurs d'odi precedeix a l'acció".

Per aix, l'organització critica els grups extremistes que demanen la supressió de lleis mordassa en considerar que pretenen "acabar amb els límits de la legislació democrtica als seus abusos", i reclama als partits polítics democrtics "un compromís efectiu" contra el discurs de l'odi.

Aquest dijous, uns 200 estudiants van provar de boicotejar un acte d'Álvarez de Toledo a la UAB a Cerdanyola del Valls (Barcelona). La candidata va aconseguir accedir a la sala de la Plaa Cívica amb l'ajuda d'escortes i Mossos d'Esquadra.

Per accedir-hi va travessar entre forcejaments el grup d'estudiants, cosa que va causar moments de tensió, i una vegada dins, una vintena de Mossos van custodiar l'entrada. A la sortida de l'acte, les persones que hi havia concentrades van llanar pots de fum contra la candidata i els seus acompanyants, encara que no els van tocar.