Publicat 28/5/2020 10:30:03 +02:00CET

Motor.- Usoc diu que el tancament de Nissan a Catalunya tindrà "efectes catastròfics"

Cirda a la mobilització i demana reunions urgents amb Govern central i Generalitat

BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

La secretària general d'Usoc, Maria Recuero, ha afirmat que el tancament de les plantes de Nissan a Catalunya, una decisió que la multinacional nipona ha formalitzat aquest dijous, tindrà "efectes catastròfics" i l'ha ratllat d'irresponsable.

"Nissan aprofita les dificultats econòmiques i de mobilització social pel Covid-19 per anunciar una decisió d'efectes catastròfics en uns moments que ja de per si mateix són molt durs per a l'ocupació", ha afirmat en un comunicat.

Recuero ha afegit que aquesta situació agreuja "encara més" la situació del sector de l'automoció com a pol industrial i tecnològic del que depèn un gran nombre d'empreses proveïdores.

Per això, veu necessari "una dura oposició" a la decisió de Nissan per fer inviable el seu tancament i ha cridat la mobilització social continuada, així com a una aliança amb les institucions per salvar els prop de 3.000 llocs de treball que es destruiran com a conseqüència.

En aquest sentit, ha demanat reunions urgents amb el Govern central i la Generalitat per aconseguir un "pla de salvació d'una empresa estratègica per al futur industrial de Catalunya" i ha exigit que sigui prioritat l'unitat d'esforços.