Publicat 28/5/2020 11:32:19 +02:00CET

Motor.- UGT rebutja la decisió de Nissan i lamenta "falta de voluntat" per salvar les plantes

BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

UGT FICA de Catalunya ha mostrat aquest dijous el seu rebuig i indignació per la decisió del grup Nissan de tancar les seves plantes a Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca (Barcelona), i ha lamentat la "falta de voluntat" dels actors involucrats per intentar salvar les factories i les plantilles.

En un comunicat després de l'anunci de la companyia, ha assenyalat que aquesta decisió, "presa enmig de la crisi sanitària de Covid-19", condemna a més de 3.000 famílies de forma directa i a unes 20.000 de forma indirecta.

Ha retret que les relacions laborals entre la direcció i el comitè d'empresa han estat "nul·les", ha afirmat que la situació ve des de lluny i que les diferents administracions i la direcció europea i japonesa de Nissan no han estat a l'altura de les circumstàncies.

El sindicat ha afirmat que Nissan Motor Ibèrica ha estat treballant al 64% de la seva capacitat des de 2012, i ha subratllat que l'estratègia empresarial desenvolupada per la companyia al llarg dels últims anys ha estat "nefasta" ja que, segons UGT, s'ha passat de fabricar tot terrenys a monovolúmenes sense cap estratègia comercial coherent.

Ha retret que no s'ha invertit en la planta de producció i ha dit que les negociacions dels convenis "no han afrontat els problemes reals" com, segons el sindicat, demostren els acomiadaments de 2009 i 2019.

Para UGT, el tancament de Nissan a Barcelona "ratifica la situació de crisi en què es troba la indústria automobilística", i ha urgit a que es prenguin mesures urgents per al sector que permetin mantenir els centenars de llocs de treball que implica aquesta indústria, recordant que Espanya és el segon país productor automobilístic a Europa.

El sindicat ha reclamat que s'adoptin "mesures urgents" per reindustrialitzar un sector que genera més de 2 milions de llocs de treball a Espanya.

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista