Publicat 27/8/2020 13:08:05 +02:00CET

Motor.- Treballadors d'Acciona es concentren davant de la planta de Nissan a Zona Franca

BARCELONA, 27 ago. (EUROPA PRESS) -

Els treballadors d'Acciona Facility Services, empresa subcontractada de Nissan a les plantes de Barcelona, s'han concentrat el matí d'aquest dijous davant de la fàbrica de l'automobilística a la Zona Franca de Barcelona per reclamar la retirada de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) per 500 treballadors.

A la protesta, que s'ha allargat des de les 09.00 fins a les 11.00 hores, s'han sumat treballadors de Nissan i d'altres empreses auxiliars de la multinacional, segons ha explicat en declaracions a Europa Press el president del comitè d'empresa, Manolo Núñez.

Els concentrats han tallat el trànsit del carrer de davant de l'entrada principal a la fàbrica durant una hora, tots ells protegits amb mascaretes.

A més de la retirada de l'ERO, la plantilla d'Acciona Facility Services exigeix els mateixos drets aconseguits pels empleats de Nissan en el seu acord amb la multinacional, garantint que se'ls inclogui en els plans de reindustrialització de les plantes i que no es produeixen acomiadaments fins a finals de 2021.

La protesta d'aquest dijous forma part del cicle de mobilitzacions que han començat aquesta setmana els treballadors de l'empresa subcontracta per Nissan, que estan en vaga indefinida des de dimecres.

Per a la setmana que ve, els empleats d'Acciona Facility Services preveuen manifestar-se la tarda del dimarts a la plaça Sant Jaume de Barcelona, amb l'objectiu de reclamar la implicació de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat a les seves demandes.

Contador