Publicat 29/5/2020 10:37:09 +02:00CET

Motor.- Torra i Sánchez acorden per telèfon una reunió Generalitat-Govern per Nissan

Treballadors de la planta de producció de Nissan a Barcelona tallen el trànsit en l'exterior de la fàbrica.
David Zorrakino - Europa Press

Budó admet que se senten "enganyats" i que el tancament de les plantes sortirà car

BARCELONA, 29 maig (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el del Govern central, Pedro Sánchez, van parlar aquest dijous per telèfon després de la decisió de Nissan de tancar les plantes que té en Catalunya, i van acordar celebrar la setmana que ve una reunió entre responsables del Govern i de l'Executiu central per estudiar possibles solucions.

Ho ha dit en una entrevista en Onda Cero recollida per Europa Press la portaveu del Govern, Meritxell Budó, que ha explicat aquest divendres que la trobada entre responsables d'ambdues administracions ha de servir "per treballar conjuntament com afrontar la possibilitat o no de revertir aquesta situació, parlant directament amb el Japó".

"Farem el que sigui necessari", ha recalcat en preguntar-se-li si intentaran una interlocució directa amb la cúpula de Nissan al Japó, i ha dit que és un missatge en el qual van coincidir Torra i Sánchez en la seva conversa telefònica.

Després d'advertir de la dificultat que Nissan reverteixi la seva decisió, ha insistit a fer tots els intents possibles, i ha assegurat que no dubten que el Govern central també farà "tot el que pugui" sobre aquest tema.

"No l'hi posarem gens fàcil, el tancament de la planta, això costarà diners. Sortirà car i no serà fàcil. Demostrarem a Nissan que és una decisió equivocada", ha avisat la també consellera de Presidència.

Després de defensar que el Govern ha estat en negociacions amb Nissan des de fa temps, ha recordat que la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, va viatjar al Japó, i que d'aquest contacte va sortir la intenció de l'empresa d'invertir en una planta de pintura, un projecte que si tirava endavant la Generalitat es va comprometre a facilitar tres milions d'euros.

"Ens hem sentit una mica enganyats per part de l'empresa", ha admès Budó, que ha negat que estigui sobre la Taula del Govern la possibilitat de nacionalitzar Nissan.

"No ens hem plantejat aquesta solució. Entenem que cal treballar amb la realitat amb la qual ens hem trobat: el tancament de les plantes", ha apuntat la consellera, després d'explicar que treballen per crear una oficina tècnica que permeti coordinar respostes i establir un pont amb el comitè d'empresa.

ACTE EN PERPIGNAN

Després de reivindicar la gestió del Govern sobre el coronavirus, ha defensat que l'acte del 29 de febrer en Perpignan (França) amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont no estava prohibit "i, en aquestes dates, no hi havia ni un cas de coronavirus a Catalunya".

"A Espanya potser s'havia detectat algun cas a Madrid, Canàries o Balears, però casos puntuals. Cap país havia decretat ni el tancament de fronteres ni el confinament. Només la Xina perquè ho havia patit amb anterioritat", ha asseverat.

A més, ha afegit que no s'ha demostrat que la concentració en Perpignan hagi provocat un contagi massiu del coronavirus: "En aquest moment es va autoritzar. No hi ha cap causa que vinculi la concentració amb algun tipus de contagi. Tinc la consciència ben tranquil·la".