Actualitzat 20/5/2014 15:58:10 +00:00 CET

Seat, primer fabricant de turismes que és soci de Gasnam

Seat León Ecomotive
SEAT

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

L'Associació Espanyola del Gas Natural per a la Mobilitat (Gasnam) ha aprovat en la seva assemblea general l'adhesió de Seat com a nou soci, i es converteix així en el primer fabricant de turismes a entrar en la plataforma gasista, segons ha informat aquest dimarts l'automobilística a Europa Press.

Seat ja forma part de diferents plataformes d'impuls i desenvolupament de la tecnologia GNC (Gas Natural Comprimit): és soci fundador de la Plataforma LIVE, membre del Club d'Excel·lència en Sostenibilitat i, ara, se suma a les iniciatives de Gasnam per promocionar i desenvolupar l'ús de GNC en el transport a Espanya.

Aquesta associació, presidida pel responsable de Solucions en Mobilitat de Gas Natural Serveis, José Ramón Freire, té gairebé una quarantena d'associats, i té l'objectiu de fomentar l'ús del gas natural en la mobilitat, tant terrestre com marítima, en tots els sectors de l'activitat.

La marca de Martorell (Barcelona) ja comercialitza vehicles amb combustible GNC en mercats com Alemanya, Itàlia, Suècia, Àustria, Suïssa i Països Baixos, on disposen d'una infraestructura adequada per satisfer la demanda de gas natural comprimit.

A Espanya, la companyia va llançar al mercat les seves versions més eficients propulsades per gas natural comprimit a començament d'aquest any: el Mii Ecofuel, el vehicle amb menys emissions de CO2 de Seat (79 g/km), i el León TGI, amb una mitjana de consum de 3,5 kg (3,5 euros) de gas als 100 quilòmetres, situant les emissions de CO2 en 94 g/km.

Alhora, Seat té un acord estratègic amb Gas Natural Fenosa per fomentar i difondre l'ús d'aquest combustible alternatiu a l'àmbit de l'automoció a Espanya, amb la finalitat de millorar la qualitat de l'aire urbà i contribuir als objectius de sostenibilitat i el desenvolupament econòmic.