Publicat 25/8/2020 19:21:36 +02:00CET

Motor.- La plantilla d'Acciona va a vaga per demanar els mateixos drets que els treballadors de Nissan

Concentració de treballadors d'Acciona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

Els treballadors d'Acciona Facility Services, empresa subcontractada per Nissan a les plantes de Barcelona, aniran a vaga indefinida a partir d'aquest dimecres per reclamar els mateixos drets que els aconseguits pels seus companys de fàbrica amb la multinacional nipona.

Ho fan després que la direcció d'Acciona Facility Services rescindís el seu contracte amb Nissan i plantegés un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERO) per uns 500 empleats, repartits entre les plantes de Zona Franca de Barcelona i Sant Andreu de la Barca (Barcelona).

L'aturada dels treballadors d'Acciona Facility Services arriba després que comencessin a mobilitzar-se dilluns, dia en el qual arrencava el període de consultes de l'ERO.

Primer, van protestar a l'entrada de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca, des de les 05.00 hores del dilluns fins a les 08.00 hores, acció a la qual es van sumar alguns empleats de l'automobilística, no accedint a l'interior.

A partir de les 09.00 hores, es van desplaçar davant de l'hotel Catalonia La Maquinista, on es va celebrar la primera reunió de negociació de l'ERO.

Aquesta va ser la primera jornada de protestes dels empleats d'Acciona Facility Services, que preveuen un calendari de mobilitzacions setmanal fins a arribar a un acord amb la companyia, com van fer els treballadors de Nissan durant mesos.

Contador