Publicat 1/8/2020 10:01:07 +02:00CET

Motor.- Nissan manté la seva oferta als empleats de Barcelona fins al dimarts

Fàbrica de Nissan a Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 1 ago. (EUROPA PRESS) -

La direcció de Nissan Motor Ibèrica ha anunciat que manté fins al dimarts la seva oferta als empleats de Barcelona malgrat que el període de consultes ha acabat, informa aquest dissabte en un comunicat.

Direcció i treballadors van fer divendres la vuitena reunió de mediació convocada per la Generalitat en el procés oficial de consultes iniciat el 30 de juny sobre la intenció de la companyia de tancar la fàbrica de la Zona Franca i els centres de Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca des de desembre.

"Després d'intenses hores de negociació en els últims dies i malgrat l'esforç d'acostament per ambdues parts, s'ha constatat que en les propostes finals la distància entre les posicions d'ambdues era insalvable. A causa d'això el període de consultes ha finalitzat", ha dit la direcció.

Però l'empresa ha comunicat als treballadors que "posposa la comunicació de la decisió final i manté l'oferta realitzada fins al dimarts 4 d'agost. En el supòsit que la proposta sigui rebutjada l'Empresa procedirà de conformitat amb la normativa vigent".

PROPOSTES

La proposta consisteix en un acord global en el marc legal del procés de consultes; i mantenir l'activitat industrial fins el 31 de desembre de 2021, "condicionat al fet que es reiniciï la producció a la fi d'agost, després de la parada tècnica d'estiu, en els tres centres productius".

També inclou garantia d'ocupació fins al 31 de desembre de 2020; i crear una comissió de seguiment per explorar amb els treballadors, des d'ara fins a desembre, "fórmules per gestionar l'excedent de personal motivat per les baixes càrregues de treball sense mesures traumàtiques", al llarg de l'exercici 2021.

Planteja a més que tot empleat menor de 50 anys que des de l'1 de gener de 2021 accepti l'extinció del seu contracte abans del 31 de desembre de 2021 tindrà "dret preferent d'incorporació en la potencial empresa de reindustrialització", i la seva indemnització serà calcularà a data 31 de desembre de 2021, sigui quina sigui la seva data de baixa.

Quant a la recerca d'alternatives de reindustrialització, la direcció ha proposat crear una taula tripartita i paritària (Administració, treballadors i empresa) per al seguiment sobre un potencial Pla de reindustrialització de l'activitat de producció de l'empresa a Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca.

La direcció promet seguir treballant per aconseguir alternatives de reindustrialització de les plantes afectades i, en aquest sentit, es compromet a incloure en el contracte amb el possible inversor la preferència de contractació dels treballadors afectats per acomiadament col·lectiu, amb especial atenció als qui tenen minusvalidesa reportada.

PERFILS DE TREBALLADORS

Amb independència de la possible reindustrialització, l'empresa planteja propostes per a tres perfils: per als nascuts abans del 31 de desembre de 1966, prejubilacions abonant un complement fins al 90% del salari net fins als 63 anys, així com l'abonament del Conveni Especial amb la Seguretat Social fins a la mateixa edat.

Per als nascuts de gener de 1967 a desembre de 1970 (ambdós inclosos), un pla de rendes que inclou un complement fins al 75% del salari net fins als 61 anys (i sense abonament del Conveni Especial).

Per a la resta d'empleats menors de 50 anys, una indemnització de 60 dies de salari per any amb un màxim de 42 mensualitats; i per als treballadors que poguessin recol·locar-se en alguna de les possibles alternatives industrials, una indemnització màxima de 33 dies per any treballat amb un topall de 42 mensualitats.

I la direcció es compromet a contractar un servei de recol·locació (outplacement) per un període de 12 mesos.

Contador