Publicat 25/01/2021 20:37CET

Motor.- La mesa de reindustrialització de Nissan fixa el 31 de març per a la recepció de projectes

La taula de reindustrialització de Nissan fixa el 31 de març per a la recepció de projectes
NISSAN

Es preveuen tres opcions: producció de bateries, l'assemblatge de vehicles elèctrics i un 'hub' d'electromobilitat

BARCELONA, 25 gen. (EUROPA PRESS) -

La Comissió de treball per a la reindustrialització de les plantes de Nissan Motor Ibèrica a Barcelona ha acordat fixar el 31 de març com a data de referència perquè les empreses que estiguin interessades en el procés presentin els seus projectes i cartes d'intencions.

Segons un comunicat conjunt de Nissan, el Ministeri d'Indústria i la Conselleria d'Empresa de la Generalitat d'aquest dilluns, una vegada conclòs aquest tràmit, la Comissió accelerarà el procés per a la selecció de la "millor opció de reindustrialització", amb l'avaluació de tots els projectes presentats i l'elecció final.

És un dels principals punts acordats aquest dilluns durant la quarta reunió de la taula integrada per la direcció de Nissan, la representació dels treballadors i les administracions públiques, per buscar alternatives que permetin "mantenir llocs de treball i el teixit industrial a l'actual entorn de les plantes de Nissan a Catalunya".

TRES ESCENARIS

Així, es preveuen tres escenaris de reindustrialització mitjançant plantes de producció de bateries per proveir al mercat europeu de vehicles elèctrics, l'assemblatge de vehicles elèctrics i la creació d'un 'hub' d'electromobilitat integrat per diverses empreses.

D'altra banda, segons informa en el comunicat el secretari general d'Indústria del Govern central, Raül Blanco, a l'acceleració del procés contribuirà la contractació de la consultora KPMG com a assistència tècnica dels treballs de la Comissió, una vegada resolta la licitació ministerial.

Per la seva banda, les quatre organitzacions sindicals que participen en la Comissió --SIGEN-USOC, CC.OO., UGT i CGT-- han expressat la seva preocupació i disconformitat pel "lent" avanç del procés, i han assenyalat la necessitat de dotar a la vegada de major celeritat i d'acordar una data de referència per a la presentació de projectes.

ACORD DE NISSAN

L'establiment d'aquesta comissió va ser un dels punts recollits en l'acord aconseguit a principis d'agost entre la direcció de Nissan Motor Ibérica i la representació dels treballadors, després de la finalització de les negociacions per al manteniment de l'activitat d'industrial de Nissan a Catalunya fins a desembre de 2021.

En el mes d'octubre de 2020, la primera reunió de la comissió va acordar, entre d'altres punts, poder definir reunions mensualment, prioritzar projectes industrials que englobin els centres industrials afectats i que maximitzin els llocs de treball i col·laborar amb l'Administració per poder accedir al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l'Economia Espanyola.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés