Publicat 18/11/2019 22:46:37 +01:00CET

Motor.- De Meo (Seat) advoca per afrontar el futur canviant amb diàleg, compromís i acció

El vicepresident Pere Aragonès, el president de Seat,  Luca de Meo, la ministra Nadia Calviño i el president de Foment del Treball, Josep Sànchez Llibre
PAU VENTEO - EUROPA PRESS

Rep la medalla d'honor a l'Empresari que atorga Foment del Treball

BARCELONA, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de Seat, Luca de Meo, ha advocat aquest dilluns per afrontar el futur canviant que viu l'automoció "des del diàleg, el compromís i, òbviament, l'acció", i ha defensat fer-ho conjuntament entre els diferents actors implicats.

Ho ha dit en la cerimònia d'entrega dels Premis Carles Ferrer Salat i les Medalles d'Honor de Foment del Treball, a la qual han assistit el seu president, Josep Sánchez Llibre, les ministres en funcions Margarita Robles i María Jesús Montero; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera.

De Meo, que ha rebut la medalla d'honor a l'empresari de l'any que atorga Foment del Treball, ha sostingut que el "nou ecosistema" de la mobilitat requereix el diàleg i l'enteniment entre les administracions, els fabricants i empreses de sectors com l'energètic i les telecomunicacions.

Ha defensat que cal treballar per "transformar" un sector tradicional com el de l'automoció, que ha subratllat que és clau per a la prosperitat d'Espanya ,però es troba en un entorn multidisciplinari i flexible, amb reptes com el vehicle elèctric i el cotxe autònom.

Entre els assistents a la cerimònia ha destacat la presència del president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig; els consellers de la Generalitat Àngels Chacón, Damià Calvet i Chakir El Homrani, i l'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Núria Marín.

També han assistit el secretari general d'UGT Catalunya, Camil Ros, i el de CC.OO. Catalunya, Javier Pacheco; el president de Pimec, Josep González; el de la Cecot, Antoni Abad; el president del Cercle d'Economia, Javier Faus, i el conseller delegat de la Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, entre d'altres.

MÉS PREMIATS

S'han lliurat els premis Carles Ferrer Salat --que porten el nom del que va ser el primer president de Foment del Treball en la democràcia i fundador de la CEOE-- a Torrons Vicens, en la categoria de Compromís Social, i Schenider Electric Espanya, en la categoria d'Innovació.

S'ha guardonat a la siderúrgica Celsa Group, en la categoria de Medi ambient; la companyia de calçat Castañer, per la seva Estratègia d'Internacionalització; Nestlé per les seves Polítiques d'Igualtat, i Byhours ha estat nomenada Pime de l'any.

També s'han atorgat medalles a la trajectòria empresarial a títol pòstum a l'expresident del Racc Sebastià Salvadó i a l'expresident de la Cambra de comerç de Barcelona Miquel Valls.