Publicat 4/6/2020 13:28:26 +02:00CET

Motor.- Les marxes de vehicles contra el tancament de Nissan conflueixen en la Diagonal de Barcelona

Treballadors de Nissan Motor Ibèrica, en la Zona Franca de Barcelona, al seu pas per la Gran Via de L'Hospitalet en una de les marxes lentes que s'han convocat durant el dia i que finalitzaran en l'ambaixada del Japó (Avinguda Diagonal) com a protesta per
David Zorrakino - Europa Press

Els treballadors uneixen les seves manifestacions dues hores més tard del seu inici

BARCELONA, 4 juny (EUROPA PRESS) -

Les marxes de vehicles contra el tancament de Nissan han confluït a les 12.15 hores d'aquest dijous en l'avinguda Diagonal de Barcelona.

Centenars de vehicles han sortit des de les plantes de la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca (Barcelona) per protestar contra el seu tancament.

La marxa provinent de la planta de la Zona Franca de Barcelona, que ha sortit al voltant de les 10.30 hores, ha agafat el Carrer 3 fins a incorporar-se a la Gran Via a L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Motos i cotxes han avançat a ritme lent per aquest mateix carrer fins a la plaça d'Ildefons Cerdà, on s'han desviat per agafar la Ronda del Mig fins a l'avinguda Diagonal.

Durant el recorregut, custodiats per tres furgons i dos turismes dels Mossos d'Esquadra i una ambulància, els treballadors han tocat constantment el clàxon, i a estones han cridat consignes com a 'Nissan no es tanca'.

Una vegada allí, a un kilòmetre de distancia del consolat del Japó, on segons la convocatòria preveuen seguir amb la protesta, han confluït amb la marxa procedent de la planta de Nissan a Sant Andreu de la Barca.

'NISSAN EN LLUITA'

Aquests últims, que han arribat minuts abans a la confluència entre Diagonal i la Ronda del Mig, han sortit dels seus cotxes i han desplegat una pancarta amb el lema 'Nissan en lluita'.

Abans d'unir les seves marxes, els treballadors de Sant Andreu de la Barca s'han dirigit a cap als quals provenien de la Zona Franca de Barcelona per aplaudir-los.

Minuts més tard, en l'encreuament entre l'avinguda Diagonal i el carrer Numància, les marxes de la Zona Franca i Sant Andreu de la Barca han confluït amb la provinent de la planta de Montcada i Reixac.

Els treballadors, fora dels seus vehicles, han cridat consignes com 'Guerra, guerra, guerra, Nissan no es tanca' i 'Uchida, escolta, la Nissan està en lluita', en referència al ceo de l'automobilística.

Desenes de taxistes també han secundat la protesta amb els seus vehicles, al costat dels empleats de Nissan, en unes marxes que han complicat la circulació a la zona.