Publicat 28/5/2020 13:31:12 +02:00CET

Motor.- Els comuns insten a seguir la negociació amb Nissan: "Aquí no es resigna ningú"

La lídere dels comuns en el Parlament, Jéssica Albiach, i l'alcaldessa de Montcada i Reixac (Barcelona), Laura Campos, en una protesta de treballadors de Nissan després de la decisió de l'empresa de tancar les seves plantes a Barcelona.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

La coordinadora dels comuns i líder del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, ha defensat aquest dijous la necessitat de mantenir les negociacions sobre la continuïtat de Nissan a Barcelona: "Aquí no es resigna ningú, segueix la lluita".

Ho ha dit en un tuit recollit per Europa Press en una visita a treballadors al costat de l'alcaldessa de Montcada i Reixac (Barcelona), Laura Campos, després de la decisió de Nissan de cessar les activitats industrials a Barcelona.

En un comunicat, els comuns han explicat que alcaldes i representants territorials i de la direcció acompanyaran als treballadors després de la decisió de l'automobilística, a la qual han exigit que esgoti totes les vies de negociació i explori alternatives per donar continuïtat al seu projecte industrial a Catalunya.

"La indústria automobilística ha de tenir futur a Catalunya, assumint els reptes de l'adaptació de la seva fabricació cap a models més sostenibles", segons els comuns, que han assegurat que el tancament suposarà una despesa d'uns 1.000 milions d'euros, mentre que la seva adaptació implicaria una inversió de 300 milions.

Han defensat la necessitat de treballar per l'electrificació d'infraestructures de recarrega i reforçar les energies renovables i les polítiques de R+D+I: "És necessària una resposta immediata per part de totes les administracions per garantir la continuïtat de l'empresa amb un pla de viabilitat i futur per mantenir els 3.000 llocs de treball directes i els 25.000 indirectes".

A més, comparteixen la proposta d'assignar la producció d'un vehicle elèctric que substitueixi el Nissan Leaf, "una proposta que permetria mantenir l'ocupació i garantir una transició justa, amb una decisió que entraria dins del New Green Deal acordat per la UE".