Publicat 28/5/2020 9:53:31 +02:00CET

Motor.- Chacón critica la falta d'interlocució de Nissan: "No posarem fàcil que es marxi"

BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha criticat la falta d'interlocució i debat per part de Nissan amb les administracions i ha avisat: "No posarem fàcil que Nissan es marxi".

En una entrevista aquest dijous en Tv3 recollida per Europa Press, Chacón ha qualificat de "deslleialtat" que l'automobilística no respongués el pla de competitivitat presentat pel Govern central, en col·laboració amb el Govern.

"No es pot dir que les administracions no ho hagin intentat i hagin estat al costat de l'empresa", ha dit la consellera, que ha destacat que van oferir a Nissan finançar el pla amb 100 milions d'euros, dels 300 milions totals que suposava.

Chacón ha explicat que el Govern central era qui dirigia la interlocució amb l'empresa, a través del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, i que la Generalitat també va enviar cartes a Nissan demanant una resposta al pla de competitivitat.

"Que no s'entri a debatre volia dir que la decisió estava presa o que hi havia un menyspreu increïble", ha retret la consellera, que ha assegurat que Nissan ha estat molt erràtica, en les seves paraules.

Ha defensat que totes les ajudes públiques que s'han donat han estat vinculades a inversions o a llocs de treball, i ha assegurat que "si fos només qüestió de diners, la companyia ho hauria d'haver demanat".

"Em queixo de la falta d'interlocució i de debat", ha censurat Chacón, que ha lamentat que si Nissan desapareix arrenca a Catalunya una part del seu teixit industrial.

En ser preguntada per què alternativa proposaran els treballadors després de confirmar-se durant l'entrevista el tancament de la planta de Barcelona, la consellera ha dit que el seu departament continua cercant inversions, però ha afegit: "No toca parlar d'aquest tipus d'inversions. Estaríem facilitant el camí a Nissan".