Publicat 22/6/2020 9:55:34 +02:00CET

Motor.- Applus+ es postula per a un nou contracte de concessió per Idiada per 20 anys

BARCELONA, 22 juny (EUROPA PRESS) -

Applus+ ha mostrat el seu interès per un nou contracte de concessió per Idiada per 20 anys, que, segons aquesta companyia, podria licitar la Generalitat.

"Applus+ ha tingut coneixement que la Generalitat de Catalunya ha convocat un concurs per seleccionar a una empresa que li assessori en la preparació d'una possible licitació per a un nou contracte de concessió per Idiada per 20 anys", ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest dilluns.

Applus+ gestiona el negoci de la divisió d'Idiada a través d'una concessió de la Generalitat que va començar el 1999 per un termini de 20 anys, amb possibles pròrrogues posteriors de cinc anys fins a un màxim de 50, i la pròrroga actualment vigent venç al setembre de 2024.

En 2019, la facturació del negoci d'Idiada subjecta a aquesta possible licitació va ser de 234,5 milions d'euros i el benefici operatiu ajustat, de 29 milions.

Applus+ té el 80% de participació en aquest negoci, mentre que el 20% restant correspon a la Generalitat.

"Després de més de 20 anys gestionant amb èxit aquesta concessió que ha portat a Idiada a ser un referent global en els serveis de disseny, enginyeria, assajos i homologació per a la indústria de l'automòbil, Applus+ està ben posicionada per tornar a guanyar el possible concurs que convoqui la Generalitat de Catalunya", ha assegurat la companyia.

Contador