Publicat 9/4/2019 18:59:13CET

El mosso que va dir 'la república no existeix, idiota' veu una possible prevaricació en investigar-lo

EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

La defensa de l'agent antiavalots dels Mossos d'Esquadra que va dir a un agent rural 'la república no existeix, idiota' durant les protestes contra el Consell de Ministres a Barcelona el 21 de desembre ha constatat un "greuge comparatiu" en voler imposar-li una sanció quan no consta si s'ha investigat el rural, també funcionari, i apunta al fet que les actuacions d'ofici contra ell de la Divisió d'Assumptes Interns (DAI) poden ser prevaricació.

"Les actuacions d'ofici d'una Divisió d'Assumptes Interns no poden ser aleatòries o a la voluntat dels responsables d'aquesta important divisió o de les indicacions que puguin provenir d'altres institucions, aquest fet entén que aquesta part podria ser constitutiu d'un delicte de prevaricació en tractar-se d'una actuació arbitrària no homogènia respecte a altres casos de més gravetat", argumenta l'advocat José María Fuster-Fabra, en el seu escrit d'al·legacions a l'expedient disciplinari.

El lletrat de l'agent ha reclamat oficiar la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat si ha obert un expedient sancionador a l'agent rural amb qui es va produir la conversa "per haver acudit a una manifestació amb un uniforme reglamentari i per haver adoptat una actitud clarament hostil cap als funcionaris dels Mossos d'Esquadra que estaven treballant".

Considera que l'actitud d'aquest agent rural va ser "manifestament més greu" que la del seu representat perquè, en les seves paraules, apareix vestit amb un uniforme en una manifestació de caràcter agressiu donant suport als manifestants i tractant d'impedir l'exercici de la funció pública dels Mossos.

LA REPÚBLICA NO EXISTEIX: DADA OBJECTIVA

Respecte a l'insult 'idiota', afirma que es refereix a l'accepció d'una persona que "manca d'instrucció", perquè afirma que la república existeix quan la seva inexistència és una dada absolutament objectiva reconeguda unànimement fins i tot pels mateixos polítics sobiranistes acusats al Tribunal Suprem, reflexiona Fuster-Fabra.

El lletrat ressalta que l'escena que un agent rural, funcionari, vagi a una manifestació "donant suport als manifestants i oposant-se i culpabilitzant un altre funcionari mosso d'Esquadra que fa la seva feina" és en si mateixa inaudita.

"L'escena encaixa amb la idea d'una persona que li falta instrucció perquè és obvi que no és propi d'un funcionari uniformat una actuació així, i ha manifestat defensar una cosa inexistent", afirma en el seu escrit.

COL·LABORACIÓ ENTRE FUNCIONARIS

A més, apunta al fet que l'escena filmada, que es va fer viral, és una conversa entre dos funcionaris, en què el funcionari que està complint amb el seu deure pretén que l'altre funcionari l'ajudi i que prengui consciència de la situació que s'estava produint: "En definitiva que el que pretenia era la col·laboració entre els funcionaris".

En el seu escrit d'al·legacions, l'advocat assegura que els comentaris abocats pel seu representat van ser fruit de treballar durant unes 10 hores en unes condicionis "límit" i que durant el dispositiu els mossos havien estat sotmesos a insults, actituds hostils, crits, i en absoluta inferioritat, perquè tenien davant entre 3.000 i 4.000 persones.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.