Actualitzat 30/08/2016 21:45 CET

Mor a Síria el portaveu de l'Estat Islàmic

El portavoz del Estado Islámico, Abú Muhamad al Adnani
VÍDEO DEL ESTADO ISLÁMICO

    MADRID, 30 ago. (EUROPA PRESS) -

   El portaveu de l'Estat Islàmic, Abu Mohammad al Adnani, ha mort a causa dels combats a la ciutat siriana d'Alep, segons han informat fonts militars a l'agència de notícies Amaq, vinculada a l'organització terrorista.

   "Abu Mohammad al Adnani, portaveu de l'Estat Islàmic, ha estat martiritzat mentre supervisava les operacions per repel·lir la campanya militar a Alep", resa la notícia difosa per Amaq.

   Estat Islàmic ha publicat un panegíric, datat el 29 d'agost, en què ha descrit a Al Adnani com un "màrtir" que ha mort "després d'un llarg viatge de sacrificis i defensa davant de l'apostasia".

   Les forces iraquianes van anunciar en gener que Al Adnani havia resultat ferit en un atac aeri fet per la coalició internacional que lidera els Estats Units a la província d'Al-Anbar, que l'havia obligat a traslladar-se a Mossul, després de la qual cosa se li va perdre la pista.

   Encara no se sap quin grup armat ha acabat amb Al Adnani, ja que Alep és un dels principals escenaris de la guerra siriana, amb presència de rebels, forces 'assadistas' i terroristes de l'Estat Islàmic i l'antic Respecte del Nusra.

CAP DE PROPAGANDA

   Al Adnani, amb el verdader nom de Taha Sobhi Falaha, tenia 39 anys i era originari de la província siriana d'Idleb. Primer va formar part d'Al-Qaida i finalment es va decidir a crear l'Estat Islàmic al costat d'altres 40 milicians jihadistes, dels quals pocs queden vius, per la qual cosa la seva mort suposa un dur revés per a l'organització terrorista.

   S'encarregava de la maquinària propagandística de l'Estat Islàmic, a través de la qual es va donar a conèixer per primera vegada quan el juny de 2014 va declarar la instauració d'un 'califat' en àmplies zones del nord de Síria i Iraq.

   A més, segons ha informat fa poc el 'New York Times', liderava la divisió d'operacions externes de l'Estat Islàmic, que s'encarregaria dels reclutaments i la gestió de les cèl·lules jihadistes més enllà de Síria i Iraq, inclosos Europa i els Estats Units.

   De fet, la seva última aparició pública ha estat en un vídeo en el qual Al Adnani convidava als seguidors de l'Estat Islàmic a atemptar durant el ramadà a tot el món i per tots els mitjans, en el que es considera la inspiració dels últims atemptats a França i Alemanya.

   Al Adnani, cuyo verdadero nombre era Taha Sobhi Falaha, tenía 39 años y era originario de la provincia siria de Idleb. Primero formó parte de Al Qaeda y finalmente se decidió a crear el Estado Islámico junto a otros 40 milicianos yihadistas, de los que pocos quedan vivos, por lo que su muerte supone un duro revés para la organización terrorista.

   Se encargaba de la maquinaria propagandística del Estado Islámico, a través de la cual se dio a conocer por primera vez cuando en junio de 2014 declaró la instauración de un 'califato' en amplias zonas del norte de Siria e Irak.

   Además, según informó recientemente el 'New York Times', lideraba la división de operaciones externas del Estado Islámico, que se encargaría de los reclutamientos y la gestión de las células yihadistas más allá de Siria e Irak, incluidos Europa y Estados Unidos.

   De hecho, su última aparición pública fue en un vídeo en el que Al Adnani llamaba a los seguidores del Estado Islámico a atentar durante el Ramadán en todo el mundo y por todos los medios, en lo que se considera la inspiración de los últimos atentados en Francia y Alemania.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés