Publicat 23/5/2019 9:35:38 +02:00CET

Montserrat (PP) retreu a Borrell la salutació de Sánchez a Junqueras: "El traurà de la presó"

Entrevista de Europa Press a la portavoz del Grupo Popular en el Congreso, Dolors Montserrat
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Borrell replica que és la llei d'Acció Exterior de Rajoy la que li impedeix tancar les ambaixades catalanes, que admet que el molesten

MADRID, 23 maig (EUROPA PRESS) -

La candidata del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, ha assegurat que la salutació al Congrés entre el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el diputat pres d'ERC Oriol Junqueras avança que el primer "traurà" de la presó el segon, que li donarà suport perquè es quedi a l'Executiu.

Montserrat ha aprofitat el debat a TVE per les properes eleccions europees per retreure aquesta salutació al seu homòleg del PSOE, Josep Borrell.

La dirigent popular ha assegurat que l'"anomalia" a Europa és el separatisme català perquè "amenaça la llibertat", per la qual cosa qualsevol altra proposta sobre política econòmica o social des de l'independentisme li resulta "buida". I en aquest punt ha dit que també li sembla una "anomalia" el que va passar al ple de constitució del Congrés aquest dimarts, que Sánchez i Junqueras se saludessin i que el president li digués al polític pres: "No et preocupis".

"Com a demòcrata és vergonyós el que vaig veure", ha afirmat Montserrat. "És clar que Sánchez el traurà de la presó i que Junqueras mantindrà Sánchez a La Moncloa", ha afegit.

Les fonts de La Moncloa van confirmar que Sánchez va pronunciar aquest "no et preocupis", però no com a resposta a una invitació a parlar per part de Junqueras, sinó després que aquest s'excusés per no donar-li la mà per si això podia incomodar el president.

LES "MOLESTES" AMBAIXADES CATALANES

Borrell no ha contestat a Montserrat sobre la salutació entre Sánchez i Junqueras però sí a la reivindicació de l'exministra que es tanquin les anomenades 'ambaixades' de Catalunya a l'exterior. "Li he explicat tres vegades ja", li ha etzibat a la candidata popular com a avançament del que li anava a dir.

"La Llei d'Acció Exterior m'impedeix administrativament tancar les delegacions de la Generalitat. Aquesta llei la va fer el seu Govern", li ha replicat Borrell, que ha assegurat que aquestes ambaixades el molesten a ell "tant" com a la candidata del PP. Ha afegit que des del seu Ministeri s'ha fet "l'única cosa" possible amb aquesta norma en vigor: acudir als tribunals administratius perquè decideixin.

Montserrat li ha plantejat llavors que contra aquestes delegacions cal tenir "voluntat política", prendre mesures al Consell de Ministres i acudir al Senat, amb referència a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, que segueix aquest procediment.

També el candidat de Ciutadans ha atacat Josep Borrell per la relació del PSOE amb els partits independentistes i li ha preguntat si podran defensar Espanya junts a Europa davant del secessionisme o si el candidat socialista estarà "lligat de peus i mans".