Actualitzat 31/03/2017 08:47 CET

Montoro nomena el seu director de Gabinet, Felipe Martínez, nou subsecretari d'Hisenda i Funció Pública

María Luisa Lamela Díaz, nova interventora general de l'Estat

MADRID, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el nomenament de Felipe Martínez Rico, fins ara director de Gabinet del ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, com a nou subsecretari d'Hisenda i Funció Pública i María Luisa Lamela Díaz com a nova interventora general de l'Estat.

Així ho ha anunciat el portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en què ha detallat els nous nomenaments aprovats pel Govern espanyol, entre els quals figuren dos dins del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, a proposta del ministre del ram, Cristóbal Montoro.

Així, Felipe Martínez Rico, director del Gabinet del ministre d'Hisenda des del mes de desembre del 2011, ha estat nomenat com a subsecretari d'Hisenda i Funció Pública, en substitució de Pilar Platero.

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Saragossa, amb un premi extraordinari, Martínez Rico té un diploma d'Estudis Avançats en economia internacional de l'Institut d'Economia Internacional de Kiel, Alemanya i és tècnic Comercial i Economista de l'Estat, i han estat número u de la seva promoció.

Des del 2003 va estar destinat a la Direcció General de Política Econòmica del Ministeri d'Economia i Hisenda, i va ocupar diversos càrrecs a la unitat, en l'àmbit de la regulació econòmica en els sectors de xarxa (energia, telecomunicacions, transport i postal), a més del medi ambient i canvi climàtic, agricultura, distribució comercial, propietat intel·lectual i industrial, ciència i innovació, així com el control i seguiment de les línies de mediació de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO).

Va desenvolupar el càrrec de representant d'Espanya en el grup de treball del Comitè de Política Econòmica del Consell Ecofin, en matèria d'energia i canvi climàtic. També va ser sotsdirector general d'Anàlisi Sectorial de la Direcció General de Política Econòmica des del 2008 fins a desembre del 2011.

Martínez Rico també ha estat conseller de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) i conseller de l'Empresa Mixta Club de Campo Villa de Madrid.

MARÍA LUISA LAMELA, NOVA INTERVENTORA GENERAL DE L'ESTAT

Alhora, el Consell de Ministres ha aprovat el nomenament de María Luisa Lamela Díaz com a nova interventora general de l'Estat. Llicenciada en Dret per la Universitat Pontifícia de Comillas (Icade) i amb estudis de Ciències Econòmiques i Empresarials (E-3), és funcionària del Cos Superior d'Interventors i Auditors de l'Estat i ostentava des de setembre del 2013 el càrrec de directora general de Racionalització i Centralització de la Contractació.

El febrer del 2012 va ser nomenada directora del departament de Serveis i Coordinació Territorial, i des del 2008 va ser interventora delegada a l'entitat pública empresarial Loteries i Apostes de l'Estat.

Des de l'any 2004 fins a 2006 va ser cap de Gabinet del comissari europeu encarregat dels afers econòmics i monetaris de la Unió Europea i després va ocupar el càrrec de directora en la Direcció General d'Empresa i Indústria de la Comissió Europea a Brussel·les.

Ha ocupat càrrecs de responsabilitat en l'àmbit de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, en la Secretària General d'Hisenda i al Ministeri d'Afers Estrangers, així com en la Representació Permanent d'Espanya davant de les Nacions Unides a Nova York i en la Representació d'Espanya davant de la Unió Europea a Brussel·les.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés