Publicat 23/8/2019 16:11:38 +02:00CET

Montesinos exigeix al Govern espanyol que "deixi de fer xantatge i amenaçar" les CA

Pablo Montesinos i Miguel Tellado, juntament amb altres membres del PP, en una visita a Santiago
CEDIDA

Tellado reitera la reclamació dels 700 milions d'euros i assegura que Sánchez els reté "de manera irresponsable i injustificada"

SANTIAGO DE COMPOSTEL·LA, 23 ago. (EUROPA PRESS) -

El sotssecretari de comunicació del PP, Pablo Montesinos, ha exigit al Govern central en funcions que "deixi de fer xantatge i amenaçar Galícia i la resta de comunitats amb les quals té pendent la transferència monetària, que "es posi a treballar" per "donar-los els diners que són seus" i pari de "buscar excuses".

Així ho ha manifestat el dirigent del PP nacional en reiterar les demandes dels populars gallecs en què han sol·licitat a l'Executiu el traspàs dels 700 milions d'euros que deu a la Comunitat i que el Govern gallec reclama a Sánchez perquè "són diners de tots els gallecs i gallegues".

En aquest sentit, el popular nacional ha subratllat que el "PP comparteix i fa seva la denúncia de Galícia", perquè "és intolerable i no és una opció" tenir un Govern en funcions que no estigui al "100 per cent" per aplicar les reformes que necessita el país i donar la quantia a les comunitats per "pagar els serveis socials" que "reverteixen en el dia a dia" de la ciutadania.

A més, Montesinos ha apuntat que l'Executiu "no porta 100 dies en funcions, sinó que porta més de 500 dies sense dur a terme les reformes estructurals" que necessita Espanya i que, en aquests moments, compta amb "una bateria d'indicadors" que posen el país "a les portes d'una situació econòmica bastant greu i complexa" que requereix un "govern a ple rendiment".

D'altra banda, ha destacat el "model de la Xunta de Galícia i d'Alberto Núñez Feijóo" com una "referència i exemple" que el PP nacional vol "traslladar a la Moncloa quan Pablo Casado sigui president". En concret, ha assenyalat el model econòmic del Govern de Galícia, la lluita contra la despoblació, la defensa de les institucions de l'Estat i les autonomies, així com la unitat d'Espanya.

VISITA A GALÍCIA

Totes aquestes declaracions les ha fet durant la visita a Santiago de Compostel·la aquest divendres, en la qual ha estat acompanyat pel secretari general del PP de Galícia, Miguel Tellado, que ha manifestat la necessitat d'"una acció decidida" per part del Govern de Sánchez que està "retenint els 700 milions d'euros de manera irresponsable i injustificada".

Així, el número dos dels populars gallecs ha precisat que, "de la mateixa manera que es poden revaloritzar les pensions, es pot transferir" el deute, per la qual cosa demana a l'Executiu "que abandoni les excuses", que "governi" i "adopti les mesures necessàries perquè no es castigui" Galícia.

Al mateix temps, Tellado ha anunciat que amb aquesta visita es reinicia l'activitat política amb la vista posada en les properes eleccions autonòmiques que el PP de Galícia afronta "amb la intenció de revalidar la confiança majoritària" de la ciutadania amb un projecte "moderat, centrat, constitucionalista i que va demostrar al llarg dels darrers deu anys ser la millor eina per frenar l'auge dels nacionalismes" a la comunitat gallega.