Publicat 12/2/2019 13:15:52 +01:00CET

Montero diu que el Govern espanyol no cedirà a "xantatges" i lamenta que el judici coincideixi amb els PGE

Ple al Congrés dels Diputats amb el debat d'esmenes a la totalitat
Oscar del Pozo - Europa Press

MADRID, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat aquest dimarts que li hagués agradat que el debat pressupostari no hagués coincidit amb l'inici del judici del procés, perqu creu que ha influt en la polarització dels posicionaments, si bé ha defensat els nous comptes públics per ser "necessris en aquest moment del cicle econmic" i ha advertit que el Govern central "no cedir a cap xantatge" ni acceptar el dret d'autodeterminació de Catalunya.

Així ho ha assenyalat durant la seva intervenció en defensa dels nous comptes en el debat de totalitat al projecte de llei dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2019, en el qual ha denunciat l'"escalada de crispació dels darrers dies" de manera "absolutament irresponsable" del PP i Cs i de l'altra formació (Vox) que diuen "no compartir-ne l'ideari per semblen imitar".

"M'hagués agradat que el debat pressupostari no s'hagués produt aquesta setmana d'inici del judici del procés", ha reconegut Montero, qui ha opinat que aquesta coincidncia ha pogut influir en la "polarització" dels diferents posicionaments i ha dificultat un debat "seriós i reflexiu" sobre els nous comptes públics.

Montero ha criticat el PP i Cs per no haver-s'hi interessat "gens ni mica" i haver-se "desents" dels interessos dels ciutadans, als qui ha demanat que recuperin el "seny" i deixin de construir "murs insalvables".

Alhora, ha censurat el "somni" de les formacions independentistes de pensar que el Govern espanyol acceptaria "l'inacceptable", quan l'adopció de mesures en contra de competncies constitucionals o que atemptin contra els valors i principis de l'ordenament constitucional és "radicalment incompatible".

"Ni podem, ni volem", ha postillat Montero, qui ha defensat que des del Govern central han estat "transparents i lleials" i "sempre" ha apostat per la via del dileg polític i ha treballat per estendre "tots els ponts".