Publicat 12/4/2019 23:00:47 +02:00CET

Montero demana el vot perquè "al PSOE, que tant mira a Cs, li entrin les guanyes de governar amb Unides Podem"

Míting d'Unides Podem a Toledo
EUROPA PRESS

TOLEDO, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

La candidata d'Unides Podem al Congrés dels Diputats i portaveu en la Cambra baixa per la província de Madrid, Irene Montero, ha demanat el vot per al seu partit esgrimint que Podem est "més a prop que mai per governar", ja que en aquesta legislatura "ja s'ha desmuntat el mite" que les propostes de la formació "milloren" l'economia. "Per sobretot, sortim perqu al PSOE li entrin les gantes de governar amb Unides Podem. Per para aix cal votar", ha dit, avisant que "un grapat de vots" pot decantar la balana.

Així ho ha assegurat en un míting en el Palau de Congressos de Toledo acompanyant als candidats castell-manxecs Teresa Arévalo i Jorge Uxó i abrigallada per Alberto Garzón, on ha dit que el vot en aquestes eleccions "ha de ser pensant que la vida pot ser més tranquilla i tenir menys incertesa", i el programa electoral de Podem "té aquest objectiu".

Ha reivindicat durant el seu discurs la necessitat de donar més protagonisme i capacitat de decisió a la ciutadania. "Els qui decideixen el preu de l'energia no som nosaltres, sinó els amos de les quatre elctriques d'aquest país, que en forma d'oligopoli cerquen concentrar quan més capital millor per tenir més capacitat de decisió", ha argumentat.

També ha tingut paraules per a la despoblació, i ha lamentat els problemes de l'Espanya buida o els preus del lloguer en grans ciutats. En aquest punt, ha abundat que ningú pot triar on viure, "ni als pobles ni en les urbs", bé per la deficincia de serveis públics al món rural o per la presncia de fons voltor que acapara el sector inmobilari.

S'ha preguntat per qui decideix les polítiques d'ocupació, assegurant que les actuals no acaben de funcionar. "Sempre faran falta metges, infermers o gent que netegi hotels", ha dit, després del que ha qüestionat per qu, havent-hi treball, hi ha tanta temporalitat.

I és que ara, ha dit, "és més barat pagar contractes temporals que indefinits". A més, ha considerat que la patronal bloqueja la celebració de contractes de llarga durada per evitar que els empleats pensin a recórrer a els sindicats per defensar les seves condicions.

Tots aquests ingredients fan segons Montero "molt difícil" que una família pugui fer "el seu projecte de vida". "No saps on vas a poder viure, ni si la sanitat pública et va a operar a temps", ha criticat.

Per a la dirigent de Podem, "no és de rebut que una persona no pugui decidir", alguna cosa que ha ocorregut perqu "les decisions en aquest país les han pres un grapat de polítics que han acabat en consells d'administració de grans empreses".

També ha dedicat paraules per atacar el Partit Popular i a la seva relació amb les grans empreses constructores d'Espanya, assegurant que ja s'han malbaratat 80.000 milions d'euros en sobrecostos.

"EL SISTEMA EST SENSE CONTROL"

"No creieu que aix est sense conrtol i que cal tornar a prendre les regnes? Doncs d'aix va aquesta campanya. Ens han dit que no hi ha alternativa a un món on som semiesclaus, i mentre cada vegada es concentra més la riquesa, cada vegada hi ha més gent pobra", ha emfatitzat Montero.

Segons la seva reflexió, "quan el comuna es fa petit, el pes recau en les esquenes de les dones". En aquest sentit, ha reparat que els homes "sempre estan en millor situació" per accedir al mercat de treball en aquestes circumstncies.

Irene Montero ha assenyalat que el sistema econmic actual és "incompatible amb la vida", i encara que des del Parlament es pot legislar, per "reprendre el control" és necessari que Podem estigui al Govern.