Publicat 11/6/2019 16:07:07 +02:00CET

Montero avança que Hisenda inclourà el 0,25% addicional als funcionaris en la nòmina del juliol

La ministra de Hacienda en funciones, visita la delegación especial de la AEAT con motivo de la Campaña de Renta 2018
Oscar Cañas - Europa Press

MADRID, 11 juny (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha avançat aquest dimarts que està previst incloure en les nòmines del mes de juliol dels treballadors públics l'augment salarial addicional del 0,25% lligat al PIB i establert en l'acord amb els sindicats.

En declaracions als mitjans després de visitar juntament amb el director general de l'AEAT, Jesús Gascón, la plataforma de Renda de la Delegació Especial de l'Agència Tributària a Madrid, Montero ha indicat que des d'Hisenda creuen que es podrà abonar l'augment salarial addicional del 0,25% lligat al PIB en les nòmines del juliol.

"Creiem que sí, almenys és el que tenim previst", ha afirmat Montero, qui ha afegit que espera que no hi hagi "cap inconvenient" perquè pugui ser així.

Com que l'INE va confirmar al març que l'economia espanyola va créixer un 2,6% l'exercici passat, els funcionaris veuran incrementat el seu augment salarial en un 0,25% més, perquè l'acord subscrit amb els funcionaris pel Govern espanyol i consensuat prèviament amb l'Executiu de Mariano Rajoy establia aquest augment en cas que l'economia espanyola creixés per sobre del 2,5%. Aquest nou augment del 0,25%, sumat a l'augment del 2,25% de gener, eleva l'augment salarial d'aquest any al 2,5%.

A l'augment del 2,5% assegurat s'hi podria sumar també un altre 0,25% de fons addicionals, si bé aquest augment ha de ser negociat pels sindicats amb cada administració, segons el fixat en els acords amb els sindicats.

Els sindicats temien que l'augment salarial no es fes efectiu com a mínim fins a l'agost. Segons dades de CCOO, l'augment addicional del 0,25% en l'Administració Local suposarà per al personal administratiu o policies que estiguin en el Grup C, entre 70 i 75 euros més de salari per any complet, mentre que per al personal tècnic superior del grup A l'increment s'elevarà a uns 150 euros anuals. Pel que fa als treballadors públics de Sanitat, l'augment salarial addicional del 0,25% suposarà uns 58,78 euros anuals per al grup A i uns 31,3 euros per al grup I.

La UGT estima que l'augment addicional del 0,25% lligat al PIB per a tots els treballadors públics de totes les administracions rondarà els 280 milions d'euros.

Per la seva banda, CSIF ha lamentat que no s'hagi pogut incloure aquest increment en les nòmines del juny, i ha exigit al Govern central que apliqui l'augment perquè entri en vigor al juliol, tal com estableix l'acord que va subscriure amb els sindicats.

El sindicat que presideix Miguel Borra ha registrat al Ministeri de Funció Pública una petició formal per abordar amb el Govern espanyol en funcions qüestions com les retribucions, el retard en els processos d'estabilització de l'ocupació i la no recepció de la devolució corresponent a l'IRPF pels permisos de paternitat i maternitat.