Publicat 29/5/2020 12:08:15 +02:00CET

Montero acusa el PP i Vox de "cridar a la insubordinació de l'Exèrcit" i de fomentar "la rebel·lió"

Irene Montero,ministra d'Igualtat, es reuneix amb responsables de CCOO i la UGT
MINISTERIO DE IGUALDAD

La ministra defensa Iglesias i acusa Álvarez de Toledo de dir "terrorista a qui Franco deia terrorista"

MADRID, 29 maig (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha acusat aquest divendres el PP i a Vox d'haver estat durant "setmanes cridant a la insubordinació de l'exèrcit, al qual han instat a actuar quan han dit que aquest govern és criminal i il·legítim".

En una entrevista a 'Los desayunos de TVE' que ha recollit Europa Press, Montero ha assenyalat que una de les diputades de Vox va dir que no "és el mateix el govern de l'Estat que la nació i que les forces i cossos de seguretat de l'Estat han jurat pel primer". "Han fomentat la rebel·lió i la revolta", ha afegit.

A més, ha assenyalat el secretari general dels populars, Teodoro García Egea, per les seves paraules en la sessió de control de dimecres, quan va assegurar que fa més de cent anys, el fundador de la Guàrdia Civil, el duc d'Ahumada, "es va negar a complir una ordre injusta del general Narváez".

"Veiem com Abascal i Cayetana fan un discurs que no només és incendiari sinó que qualifica de criminal el govern i reclama que el cap d'estat o un govern de tècnics que incloguin Vox i el PP prenguin el comandament. No crec que haguem de callar davant aquesta campanya de crispació", ha apuntat Montero.

"No és incompatible fer polítiques per ajudar les persones i construir l'escut social, fer coses que milloren la vida de la gent, amb dir a ses senyories quatre veritats. Fa setmanes que criden a la insubordinació de l'Exèrcit, que hauria d'actuar, que aquest govern és criminal i il·legítim", ha dit.

D'altra banda, ha defensat el vicepresident segon del Govern central, Pablo Iglesias, després que la portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, l'acusés de ser "fill d'un terrorista". "Diu terrorista a qui Franco deia terrorista", ha lamentat Montero.