Publicat 9/3/2019 15:05:47 +01:00CET

Montero acusa els independentistes d'enganyar "prometent impossibles" i demana diàleg

Desayuno Informativo de Europa Press con María Jesús Montero
Eduardo Parra - Europa Press

Critica que la dreta cerqui la confrontació i pretengui "que els ciutadans es desentenguin de la política"

BARCELONA, 9 mar� (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha acusat els independentistes d'enganyar els ciutadans "prometent impossibles" i els ha demanat un dileg franc i ser, que no demanin al Govern all que no pot ni vol donar i que abandonin aquesta actitud que ha titllat d'inconstitucional.

En un acte del PSC aquest dissabte, Montero també ha criticat la dreta, als qui ha acusat de voler "que aix dinamiti, que no hi hagi entesa amb els qui pensen diferent", després del qu ha afegit que aquests partits creuen que els qui no pensen com ells no mereixen ser escoltats, ni viure a Espanya, en les seves paraules.

"Un 155 perenne és inconstitucional", ha subratllat Montero, que també ha dit que ho és la postura dels independentistes, i ha destacat que l'única via és la del dileg i ha lamentat que no aprovessin els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

"La dreta d'aquest país, en aquesta forma tripartida que sembla la santíssima trinitat, l'única cosa que pretén és que els ciutadans es desenganxin de la política", ha opinat Montero, que ha enlletgit que no parlin de les coses que realment preocupen la gent i ha sostingut que quan la dreta té l'oportunitat parasita els assoliments de la democrcia.

La ministra s'ha preguntat si la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, només volia governar a Catalunya "per confrontar", i ha criticat que el seu partit rebutgés els pressupostos que, segons ella, suposaven 2.700 milions d'euros més per a aquesta comunitat.

Ha acusat la dreta de voler guanyar eleccions "a costa de l'enfrontament i el greuge", i ha assegurat que si guanyen les eleccions tornaran a presentar uns PGE que permetin la concrdia que estan negant, en la seva opinió, els independentistes i la dreta.

"TALENT I TARANN"

Montero ha enaltit la ministra de Política Territorial i Funció Pública i cap de llista del PSC per Barcelona a les eleccions generals, Meritxell Batet, de qui ha afirmat que té "talent i tarann", ja que, segons ella, té les idees clares per també est disposada a cedir una part dels seus senyals d'identitat per beneficiar el conjunt de la ciutadania.

També ha confessat que es va emocionar quan, en el Consell de Ministres que es va celebrar a Barcelona al desembre, la ministra va parlar en catal: "Quin orgull", ha lloat Montero, que ha defensat que Batet sap entendre, integrar i comprendre el qui pensen igual i els qui pensen diferent.

A més, s'ha referit al candidat del PSC a l'Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, a qui ha demanat que sigui capa d'"unir i amassar la convivncia" i que construeixi una senda de dileg a través d'una Barcelona cosmopolita, tolerant i plural.