Actualitzat 06/03/2014 12:33

Monago denuncia l'"estat d'insatisfacció permanent" de polítics catalans

El presidente del Gobierno de Extremadura, José Antonio Monago
Foto: EUROPA PRESS

MADRID, 6 Mar. (EUROPA PRESS)

El president d'Extremadura, José Antonio Monago, ha denunciat aquest dijous l'"estat d'insatisfacció permanent" d'"alguns polítics catalans".

   Ho ha afirmat malgrat els "gestos" que s'han fet des de l'Estat amb Catalunya, i ha assegurat que és aquest "discurs d'insatisfacció" el que ha generat la situació actual.

   Així ho ha manifestat durant un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, en què també ha assegurat que ell no té cap problema amb Catalunya sinó que són "alguns polítics catalans" els que sembla que el tenen amb la resta d'Espanya.

   "No tinc cap problema amb Catalunya. La conec molt bé i tinc més família allà que a Extremadura. No vull desitjar-li res dolent. Però alguns polítics catalans són una altra cosa. Què és el que tenen contra la resta d'Espanya? Jo no tinc cap problema mentre les seves actuacions no lesionin els interessos dels meus ciutadans", ha asseverat.

   En aquest sentit, ha insistit que, lluny de tenir un problema, admira "profundament" Catalunya. "Una altra cosa són alguns polítics catalans", ha reiterat, i ha afegit que "per més gestos que es facin amb Catalunya sembla que mai n'hi hagi prou".

   "Quan s'omplirà el seu nivell d'exigència?", s'ha preguntat, i ha insistit que "el problema el tenen ells" i que "els altres ho tenen clar". "Jo em sento còmode a Espanya i intento apuntalar aquest projecte", ha sentenciat.

   A més, ha criticat que es reclami des de Catalunya més finançament perquè això podria perjudicar la resta de Comunitats ja que "d'alguna banda ha de sortir". "Home, no. Jo no faig el que fan ells. Jo tanco ambaixades. Però no tinc cap problema amb Catalunya", ha reiterat.

REFORMA DE LA CONSTITUCIÓ

   D'altra banda, després de preguntar-se-li per una possible reforma de la Constitució, Monago ha advertit que per abordar aquest procés és imprescindible primer saber "per a què". "Quan un diu que cal reformar la Constitució cal saber per a què, però obrir-la per obrir-la... Això és quan obres un rellotge. L'obres i al final te'l carregues, i li entra aigua al rellotge i t'has de gastar 30 euros en un rellotger", ha dit fent broma.

   Així, ha defensat que la Constitució és "una obra col·lectiva de tanta complexitat que tocar-la sense saber què es toca l'únic que pot provocar és que hi entri aigua". "El que cal fer és rellegir-la. És un text molt ric fruit del consens. Ens dotem d'un text molt ric per poder conviure que ens ha portat fins a la situació actual", ha assenyalat.

   En aquest sentit, ha posat en dubte que sigui aquest, el moment d'"obrir aquest meló". "No sé si hi ha prou maduresa ara mateix en alguns lideratges a Espanya per obrir aquest mecanisme de rellotgeria amb precisió", ha postil·lat.

Más noticias



www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés