Publicat 26/8/2019 14:32:39 +02:00CET

Mollet exigeix a la Generalitat una "solució urgent" per resoldre el deute de les famílies amb Endesa

Red eléctrica
ENDESA - Archivo

Al municipi hi ha 94 famílies i el deute ascendeix a gairebé 122.000 euros

MOLLET DEL VALLÈS (BARCELONA), 26 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Mollet del Vallès (Barcelona) ha exigit a la Generalitat una "solució urgent" per resoldre el deute que arrosseguen les famílies vulnerables amb Endesa, després que la companyia notifiqués a 200 ajuntaments catalans la seva voluntat si es fes càrrec del 50% del deute.

L'administració local ha traslladat a l'executiu català l'assumpte perquè les famílies "no es vegin afectades i per no traspassar més càrrega econòmica" a l'Ajuntament, segons ha informat aquest dilluns en un comunicat.

En aquest sentit, ha recordat que en els últims quatre anys ha destinat uns 100.000 euros per pagar factures d'usuaris que no podien pagar.

Així mateix entre 2015 i 2019 ha tramitat 2.654 informes perquè col·lectius desfavorits puguin accedir a bonificacions d'aquest subministrament.

També ha reclamat al Govern que desenvolupi el reglament de la Llei catalana de Pobresa Energètica i "deixi de traspassar responsabilitats" als ajuntaments, després que s'hagin complert més de quatre anys de l'aprovació de la normativa al Parlament i que, després de la seva conformitat, la població vallesana, després de Barcelona, signés un conveni amb l'empresa elèctrica per evitar talls del servei.

El consistori ha calculat, arran d'haver rebut la carta d'Endesa, que a Mollet hi ha 94 famílies desfavorides i el deute total acumulat és de gairebé 122.000 euros.