Actualitzat 21/04/2016 14:11 CET

Una moció del PSC reflecteix la divisió JxSí-CUP per als futurs Pressupostos

Pleno del Parlament
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El PSC ha presentat una moció en el ple del Parlament d'aquest dijous la votació de la qual ha reflectit la distància entre JxSí i la CUP per aprovar uns Pressupostos per al 2016.

   JxSí i la CUP han votat per separat en 18 de 29 punts, entre els quals destaquen la reforma de l'impost de successions --rebutjada per JxSí, C's i PP respecte del 'sí' de PSC, SíQueEsPot i CUP-- i també la limitació salarial dels alts càrrecs i la reducció de càrrecs de confiança del Govern --aquests dos punts, aprovats amb el 'sí' de tots menys JxSí--.

   Tampoc hi ha hagut acord en el punt que aborda millorar la gestió tributària en relació a reduir el tipus mínim, suavitzar el tipus de les rendes mitges i incrementar el tipus de les rendes superiors del tram autonòmic de l'IRPF: s'ha rebutjat amb el 'no' de JxSí, el suport de PSC, SíQueEsPot i la CUP, i l'abstenció de C's i PP.

   No hi ha hagut acord en el punt que proposava desenvolupar una anàlisi del deute de la Generalitat per restructurar-lo, que inclogui la possibilitat d'una quitança i de mecanismes d'ajornament dels terminis de venciment: no ha tirat endavant, JxSí ha votat en contra i la CUP a favor.

   Aquest sentit de vot s'ha repetit en el punt de revisar beneficis fiscals que aplica la Generalitat i eliminar els que són regressius, i en el de reservar una partida pressupostària per desplegar el Pla de Política Industrial 2020: ha tirat endavant i JxSí s'ha quedat sol rebutjant-lo.

   Sobre frau fiscal, JxSí s'ha abstingut en els tres punts sobre incorporar mecanismes que redueixin el frau fins a acostar-lo al de països de la UE, augmentar els recursos de l'agència tributària i establir mecanismes per millorar l'organització entre l'agència tributària catalana i l'estatal: la CUP ha votat 'sí', de manera que la cambra els ha aprovat.

PAGAMENTS A PROVEÏDORS

   Pel que fa als pagaments de l'Administració catalana, JxSí ha tornat a abstenir-se sobre que el Govern presenti en un mes un informe de pagaments pendents a proveïdors i un pla per resoldre'ls, i un altre informe sobre deutes amb els ajuntaments: la CUP ha tornat a votar 'sí', per la qual cosa el Parlament ho ha aprovat.

   JxSí ha rebutjat que el Govern demani una pròrroga de l'impost de patrimoni com a pas previ a un impost de grans fortunes, i ha trobat la complicitat del PP i l'abstenció de C's, per la qual cosa el 'sí' de la CUP no ha aconseguit que el punt tirés endavant.

   Tampoc no han tirat endavant els punts que feien referència a desenvolupar i posar en marxa les previsions sobre noves taxes que estableix la Llei de finançament del transport públic, a la qual JxSí s'ha oposat i la CUP ha votat a favor.

SUBVENCIONS A MITJANS

   El desacord s'ha tornat a evidenciar en la revisió de criteri per atorgar subvencions als mitjans de comunicació --les concedides aquest any i la renovació de les concedides--, ja que JxSí ha votat en contra, però no li ha valgut perquè el punt quedés rebutjat, perquè la resta de grups han votat a favor.

   Sobre la reducció de partides dirigides a publicitat institucional 'que encobreixen subvencions indirectes', la CUP s'ha abstingut i, amb els vots en contra de JxSí, ha quedat rebutjat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés