Publicat 14/7/2020 10:07:41 +02:00CET

El mòbil de Torrent va ser objectiu d'un programa espia que només es ven a governs

El president del Parlament, Roger Torrent.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 14 jul. (EUROPA PRESS) -

El mòbil del president del Parlament, Roger Torrent, va ser objectiu d'un programari espia l'any 2019 que va desenvolupar la companyia israeliana NSO amb el nom de Pegasus i que només es ven a governs i forces i cossos de seguretat per combatre el crim i el terrorisme, han explicat fonts pròximes a Europa Press.

Segons una investigació dels diaris 'El País' i 'The Guardian', el telèfon de Torrent, va ser atacat amb Pegasus entre els mesos d'abril i maig del 2019 a través d'un error de seguretat de WhatsApp, que va permetre que s'instal·lés el programari al telèfon de Torrent i a 1.400 mòbils més del món.

Citizen Lab, un grup de ciberseguretat de la Munk School situat a la Universitat de Toronto, ha investigat l'atac massiu després que WhatsApp li facilités els números que ha espiat el programa de NSO.

El programa permet escoltar converses, llegir missatges, accedir al disc dur, fer captures de pantalla, revisar l'historial de navegació i activar per control remot la càmera i el micròfon dels dispositius.

Torrent ha convocat a les 12.00 hores els mitjans de comunicació per fer una declaració institucional des del despatx d'audiències del Parlament.