Publicat 06/11/2014 12:54

Miquel Valls serà un dels vicepresidents de la nova Cambra d'Espanya

Miquel Valls
EUROPA PRESS

MADRID/BARCELONA, 6 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, serà un dels tres vicepresidents de la nova Cambra de Comerç d'Espanya, segons ha anunciat aquest dijous el candidat a presidir aquesta institució, Josep Lluís Bonet.

En un esmorzar informatiu a Madrid, el president de Freixenet, que presentarà el pròxim 19 de novembre la seva candidatura a presidir la Cambra, ha destacat que aquest òrgan ha de ser "un lleial col·laborador del Govern espanyol".

"La nova Cambra assumeix les competències de l'anterior, però serà una institució innovadora, on hi haurà una col·laboració publicoprivada", ha explicat Bonet, qui ha assegurat que si surt elegit, la presidenta del Santander, Ana Botín, també ostentarà una de les vicepresidències del nou organisme.

"Amb la reforma cameral es tracta d'aglutinar-nos tots per donar suport a la internacionalització", ha subratllat Bonet, després d'afirmar, a més, que la col·laboració publicoprivada és essencial.

Per la seva banda, el ministre d'Economia i de Competitivitat, Luis de Guindos, ha destacat que la nova Cambra de Comerç d'Espanya és "un ambiciós projecte del Govern central", que contribuirà de manera decisiva tant a la dinamització de les cambres com a la potenciació de les empreses.

"Neix en un moment oportú, quan estem consolidant la recuperació de la nostra economia", ha assenyalat el ministre.

NOU ORGANISME

La Cambra de Comerç d'Espanya substituirà a partir del pròxim 19 de novembre el Consell Superior de Cambres d'acord amb la Llei 4/2014, d'1 d'abril, Bàsica de les Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació.

El nou ple, compost per 78 vocals, es reunirà aquest dia per primera vegada en sessió constitutiva, presidida pel secretari d'Estat de Comerç, Jaime García Legaz, per elegir per majoria el nou Comitè Executiu, entre els quals hi ha els càrrecs de president i vicepresident, que no comporten remuneració.

El Ministeri d'Economia i Competitivitat va designar el mes d'agost passat les 28 grans empreses que hagin contribuït més a la Cambra d'Espanya en el territori nacional i/o de més facturació, representatives dels diferents sectors de l'activitat econòmica, que formen part del ple.

Es tracta de Santander, BBVA, Telefònica, Mapfre, CaixaBank, Inditex, Repsol, Iberdrola, ACS, FCC, El Corte Inglés, Mercadona, Freixenet, Grupo Fuertes, BSH, Renault, Airbus, Técnicas Reunidas, Volkswagen, Mango, Meliá, Barceló, RIU, Indra, Planeta, Almirall, Asisa i la Universitat Alfons X El Savi.

A més, els presidents de les cambres autonòmiques (incloses les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla) sumaran 19 representants, les comunitats autònomes amb major nombre d'empreses disposaran de vuit vocals; les organitzacions empresarials, de 9; els ministeris en tindran 10; les associacions d'autònoms, dos; i dos més estaran lligats a la Federació de Cambres Oficials Espanyoles de Comerç a Amèrica (Fedeca) i a la Federació de Cambres de Comerç Espanyoles a Europa (Fedecom).

Al Ministeri d'Economia i Competitivitat li correspon designar els dos representants de les Federacions de les Cambres Espanyoles Oficials de Comerç a l'estranger, mentre que al Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social li competeix designar els dos vocals en representació de les organitzacions d'autònoms.

La Cambra de Comerç d'Espanya serà responsable del desenvolupament del Pla Cameral d'Internacionalització, que aprovarà anualment el Ministeri d'Economia, i del nou Pla Cameral de Competitivitat, que inclourà el conjunt de les activitats i funcions públiques que han de desenvolupar les Cambres en suport a la competitivitat de les empreses espanyoles, especialment de les pimes, en col·laboració amb totes les cambres espanyoles.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés