Miquel Valls, líder de les cambres catalanes i defensor de les infraestructures

Publicat 22/9/2019 12:54:45CET
El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls
EUROPA PRESS - Archivo

Va presidir la Cambra de Barcelona i va ser vicepresident de Fira de Barcelona, Cambra d'Espanya, Ascame i Eurochambres

   BARCELONA, 22 set. (EUROPA PRESS) -

   L'economista i empresari Miquel Valls, mort aquest diumenge a pocs dies de complir 76 anys, va ser el màxim representant de les cambres de comerç catalanes durant 17 anys, ja que va presidir la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consell de Cambres de Catalunya entre 2002 i 2019, des d'on va impulsar la competitivitat de les empreses i la seva obertura als mercats internacionals.

   Valls (Barcelona, 28 de setembre de 1943) va rebre el 2017 la Creu de Sant Jordi de la Generalitat "per la seva participació en les institucions empresarials catalanes, que ha contribuït a reforçar i potenciar, posant-les al servei del desenvolupament econòmic i de la projecció exterior de Catalunya".

   Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona (UB), Màster en Gestió Gerencial per l'Escola d'Alta Direcció i Administració (Eada) i diplomat en Direcció d'Empreses per Iese, entre 1970 i 1984 va ser directiu del grup empresarial familiar Valls, del sector metal·lúrgic, i posteriorment va passar a ser president executiu de Comercial DVP, també del mateix sector.

CÀRRECS

   A partir de 1996, Valls va ser president de Grup Fichet (ara Gunnebo Espanya), càrrec que exercia quan va accedir a la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona al juny de 2002, en substitució d'Antoni Negre, moment en què també es va convertir en president del Consell de Cambres de Catalunya, que engloba les 13 cambres catalanes.

   També va ser vicepresident de Fira de Barcelona, de la Cambra d'Espanya i de l'Associació de Cambres de Comerç del Mediterrani (Ascame); el 2009, en representació d'Espanya, va ser escollit vicepresident d'Eurochambres, organització creada el 1958 que agrupa a les cambres de comerç i indústria europees, càrrec en què va ser reelegit el 2013.

   Valls va tenir implicació en grans empreses i institucions catalanes, ja que va ser membre del consell assessor d'Abertis i de la patronal Foment del Treball; del consell d'administració de Gas Natural Fenosa, de VidaCaixa i de Grupo Emerger, i del comitè executiu del Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

BALANÇ A LA CAMBRA

   Valls va accedir a la presidència de la Cambra amb un programa que reivindicava un augment de les inversions en infraestructures catalanes i una gestió públic-privada de l'Aeroport de Barcelona, i en el seu mandat va posar l'accent principalment en el dèficit d'inversions públiques a Catalunya per part de l'Estat.

   El 2007, la Cambra de Barcelona va organitzar, juntament amb Foment del Treball, Iese i el Racc, un gran acte per reclamar poder de decisió sobre l'Aeroport de Barcelona-El Prat, per convertir-lo en centre de vols intercontinentals.

   Valls va defensar al llarg de la seva trajectòria al capdavant de la Cambra de Barcelona una gestió descentralitzada i empresarial de l'Aeroport, que considerava una infraestructura clau per al desenvolupament de l'economia catalana.

el més llegit

 1. 1

  Podem demana blindar prestacions i reforçar serveis públics abans d'anar a eleccions

 2. 2

  Pere Aragonès afirma que els pressupostos anteposen els interessos "de país" als de partit

 3. 3

  Duch: "El Parlament Europeu no va decidir retirar l'acta de diputat a Junqueras"

 4. 4

  Torra anunciarà la data de les eleccions un cop s'aprovin els pressupostos

 5. 5

  La TransPerfect Mountain Challenge 2020 incorpora una cursa BTT i diverses activitats solidàries

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista