Publicat 13/2/2019 16:19:38CET

Miquel Valls lamenta que no s'hagin aprovat els PGE perquè "afecta negativament" Catalunya

EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 13 Febr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha lamentat aquest dimecres que no s'hagin aprovat els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2019 perquè "afecta negativament" l'interès general de l'economia i la societat catalanes.

Valls ha reivindicat el projecte pressupostari perquè recollia un augment de la despesa productiva, una millora econòmica important per a Catalunya i un augment del 66% de la inversió en infraestructures a Catalunya respecte al 2018, segons ha informat la cambra barcelonina aquest dimecres en un comunicat.

Ha recordat que la inversió pública de l'Estat pressupostada per a Catalunya era de 2.051 milions d'euros i que, sumada als 200 milions --dels 759 pendents-- pactats en la comissió bilateral, suposaria una inversió de 2.251 milions d'euros d'inversió.

No obstant això, com que no s'han aprovat els pressupostos, Valls ha lamentat que la inversió del 2019 serà la mateixa que l'aprovada als pressupostos del 2018, per la qual cosa Catalunya rebrà només 1.351 milions d'euros.

A més, ha reiterat que si es contempla només la inversió real del Grupo Fomento, Catalunya hauria rebut 1.875 milions d'euros, la qual cosa equival al 19,2% del total regionalitzable.

"Per tant, s'hauria complert l'objectiu de la Disposició Addicional Tercera de l'Estatut, perquè l'esforç inversor en infraestructures a Catalunya s'hauria situat en línia amb el seu pes econòmic (19%), cosa que ara no passarà", ha afegit.

També ha lamentat que Catalunya ha perdut l'oportunitat de rebre noves facilitats de l'Estat en el fons de finançament de les comunitats autònomes a l'hora de tornar els 57.000 milions d'euros que la Generalitat deu a l'Estat.

Valls ha sostingut que, com que no s'han aprovat els PGE, el dèficit públic pot arribar al 2,4% del PIB el 2019, segons les estimacions del Fons Monetari Internacional (FMI), perquè augmentarà la despesa pública però no s'aprovaran els ajustos estructurals en els ingressos per compensar.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.