Publicat 30/4/2019 15:41:44 +02:00CET

Miquel Valls demana al poder polític acords per a una economia sostenible a llarg termini

Valls demana al poder polític acords estratgics per a una economia sostenible a llarg termini
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, ha fet una crida al poder polític a teixir acords estratgics, en qüestions com ara innovació i formació, per aconseguir un model econmic sostenible a llarg termini.

Ho ha afirmat aquest dimarts durant la presentació pública de l'informe de la Cambra 'L'economia catalana al segle XXI. Balan (2000-2017) i perspectives (2030)'.

També ha dit que la transformació del poder productiu és una condició necessria per a la viabilitat de l'economia, i ha advocat per construir un futur per a Catalunya i que "el país ofereixi el millor de si mateix".

En la presentació també hi ha intervingut la secretria d'Economia de la Generalitat, Natlia Mas; el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, i el director d'Estudis Econmics de la Cambra, Joan-Ramon Rovira.

NATLIA MAS

Natlia Mas ha posat de manifest la necessitat de traslladar el teixit productiu catal cap a mbits "de valor afegit" i posar el focus en elements com la revolució digital, la transició ecolgica i l'envelliment generacional.

"Cal definir objectius estratgics a llarg termini i consensuats amb tots els agents implicats", i ha cridat a treballar perqu la millora de l'economia es tradueixi en una millora del poder adquisitiu, passant d'un model econmic extensiu a un altre d'intensiu, en qu la qualitat estigui per sobre de la quantitat.

També ha destacat que les previsions de l'economia catalana són favorables: "Entrem en un cicle econmic en qu l'augment de la productivitat ser un factor clau".

JAUME GUARDIOLA

Jaume Guardiola ha qualificat l'estudi de "pea de referncia" que conclou que l'economia catalana s'ha comportat bé, per ha incidit que la qualitat del creixement no ha estat la que correspon a la comunitat autnoma.

Ha considerat que no s'est extraient tot el potencial de l'economia catalana i ha erigit les cambres de comer com a instruments per aconseguir-ho, i a més ha considerat molt important la seva funció de representació empresarial.