Publicat 15/6/2019 15:56:06 +02:00CET

Miquel Pueyo (ERC) anuncia una comissió sobre l'1-O en ser proclamat alcalde de Lleida

Miquel Pueyo (ERC) anuncia una comissió sobre l'1-O en ser proclamat alcalde de Lleida
EUROPA PRESS

El republicà relleva Fèlix Larrosa posant fi a gairebé 40 anys de governs socialistes

LLEIDA, 15 juny (EUROPA PRESS) -

El republicà Miquel Pueyo ha estat triat aquest dissabte alcalde de Lleida per majoria absoluta amb els set vots d'ERC, sis de JxCat i dos del Comú i ha anunciat, en el seu primer discurs, una moció sobre la situació dels encausats pel procés sobiranista i una investigació sobre l'actuació policial a Lleida l'1-O.

Pueyo ha apuntat que, una vegada es constitueixi el govern municipal, plantejarà al ple "una sèrie de mesures relacionades amb la situació de les persones preses encausades pel procés i la creació d'una comissió extraordinària per establir una narració objectiva dels fets ocorreguts a Lleida l'1 d'octubre i donar suport a les víctimes de la violència".

"Que es pronunciï el ple, no podem acceptar el blanqueig de la violència contra els ciutadans", ha afirmat l'alcalde, que ha rellevat el socialista Fèlix Larrosa posant fi a 40 anys de governs socialistes, interromputs pel període de CiU (1987-1989).

"Els meus valors són molt senzills, m'agrada escoltar les persones, m'agrada més ser que tenir, gaudir de moments senzills i envoltar-me de bons col·laboradors i mantenir-me a ratlla de les temptacions de la vanitat", ha afirmat també el republicà.

Pueyo ha apuntat que mantindrà tots els escenaris de diàleg amb tots els grups: "La meva intenció és governar amb respecte els grups que se senten en l'oposició i el compromís de parlar i escoltar a tothom".

Des del Comú de Lleida, Elena Ferré ha assegurat que el seu grup, tant si governa com si no ho fa, col·laborarà per "fer possible un canvi honest i valent".

L'exalcalde socialista, Fèlix Larrosa, ha afirmat que la seva oposició serà "lleial, constructiva i vigilant", i ha apuntat que el PSC va oferir un xec en blanc de set regidors que Pueyo va rebutjar.

Per la seva banda, els portaveus del PP i Ciutadans, Xavi Palau i Ángeles Ribes, respectivament, han demanat al nou govern de la Paeria que governi per a tots els lleidatans.

ENTREGA DE LA VARA

La regidora més jove, Elena Ferré, del Comú, ha lliurat la vara d'alcalde a Pueyo, que en agafar-la, ha inclinat el cap dirigint-se a tots els grups i al públic que assistia a la sala, on es trobaven el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, l'expresident Ernest Benach, el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, i el subdelegat del Govern, José Crespín.

Roger Torrent, en declaracions a Europa Press, ha assenyalat que havia volgut acompanyar Pueyo, al qui l'uneix una relació personal i perquè es produeix una situació "històrica".