Publicat 31/10/2019 21:20:37CET

Miquel Iceta: "Només podem solucionar-ho nosaltres. Podem derrotar dreta i independentisme"

El líder del PSC Miquel Iceta; l'alcaldessa de L?l'Hospitalet de Llobregat Núria Marín; el candidat al Senat Manuel Cruz i la número 4 per Barcelona Mercè Perea obren campanya del PSC de les eleccions generals del 10 de novembre de 2019
EUROPA PRESS

Cruz avisa Torra que dialogar no és "condescendir a les seves exigències"

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 31 oct. (EUROPA PRESS) -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha erigit aquest dijous els socialistes com el partit capaç de redirigir la situació a Catalunya i tota Espanya, a més de la relació de l'una i l'altra: "Això només podem solucionar-ho nosaltres. Podem derrotar la dreta i l'independentisme. Som els únics".

Ha cridat a la participació i a no cedir "a la campanya del PP que busca desmobilitzar els progressistes perquè sap que només així poden aspirar a governar", ha dit en obrir la campanya --que comença divendres a les 00.00-- a l'Auditori Barradas de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), i que ha compartit amb el candidat al Senat, Manel Cruz, amb l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i la número 3 per Barcelona al Congrés, Mercè Perea.

Cruz ha parafrasejat la número 1, Meritxell Batet, absent per indisposició: 'O debat o debat'; ha afirmat que per debatre calen dos; ha avisat el president Quim Torra: "Dialogar no és condescendir a les seves exigències, sinó cercar condicions per viure junts", i ha destacat que els socialistes no volen guanyar a costa de la convivència, i que busquen l'acord enlloc de la divisió, que és just el contrari que plantejar preguntes binàries, ha afegit.

NÚRIA MARÍN

Marín ha destacat l'aposta pel diàleg, el respecte i la llei dels socialistes enfront de "Vox parlant de l'Estat d'excepció, Cs parlant del 155 passi el que passi i el PP de la Llei de Seguretat, i mentre Torra prefereix que a Madrid hi hagi un pacte de les forces polítiques de dretes, perquè pensen que, com pitjor és el Govern (central), millor per a l'independentisme".

S'ha referit a les sentència de l'1-O i ha dit respectar que hi hagi qui la consideri injusta i se senti indignada: "Entenc la discrepància política, però aquesta discrepància no es pot resoldre amb violència ni tallant autovies, les vies del tren ni impedint que els aeroports funcionin amb normalitat, ni amb barricades ni tancant les universitats: d'aquesta manera l'única cosa que aconseguim és dividir-nos".

L'acte s'ha fet a uns 350 metres del recinte de la Farga, on Vox celebrava un míting amb el seu candidat, Santiago Abascal, al que ella s'ha referit: "Ni han petat els de Vox --aquesta setmana estaven posant moltes cadires, aquesta tarda han anat recollint cadires i encara em sembla que les estan recollint-- ni els independentistes", i, d'altra banda, ha afegit que estava previst un acte de boicot contra el míting socialista.