Miquel Buch sobre l'escrit de l'Advocacia: qualsevol electe "hauria de poder exercir el seu càrrec amb normalitat"

Publicat 30/12/2019 13:00:36CET
El conseller d'Interior Miquel Buch
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 des. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha assegurat aquest dilluns que qualsevol persona que ha estat elegida per ser representant a les cambres parlamentàries "hauria de poder exercir amb normalitat".

Ho ha dit en la roda de premsa de presentació del dispositiu de cap d'any després de conèixer que l'Advocacia de l'Estat ha sol·licitat la posada en llibertat del president d'ERC, Oriol Junqueras, perquè pugui exercir com a eurodiputat, mentre que sol·licita al Parlament Europeu que se li retiri la immunitat que li confereix aquesta condició.

Buch ha subratllat, davant la proposta de l'Advocacia de l'Estat, que "no pot ser d'una altra manera que els presos polítics puguin exercir la seva activitat política amb normalitat" un cop van ser elegits per la ciutadania.

Preguntat per la petició de l'Advocacia de l'Estat que se li retiri la immunitat al més aviat possible, Buch ha recordat que "qui va parlar clar va ser el poble de Catalunya, els votants", en decidir els qui eren els seus representants.

"Si van decidir que els seus representants fossin Junqueras, Puigdemont, Comín i entre d'altres eurodiputats, evidentment han de poder exercir", ha recalcat.

Buch ha subratllat que si la sobirania recau en la voluntat dels votants, són ells els que van elegir, coneixien la situació de cadascun dels candidats i "van voler que ells fossin els seus representants".

El conseller també s'ha referit a una eventual inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, i ha recordat que qui té la "autoritat legítima" perquè deixi de ser-ho és el Parlament i els ciutadans de Catalunya i no la Junta Electoral Central.

Contador