Publicat 05/03/2020 12:34CET

Miquel Buch fa una crida als Mossos per "ser els millors" a prevenir les agressions sexuals

El conseller d'Interior, Miquel Buch, inaugura la jornada sobre delictes sexuals 'La culpa no és teva'.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 5 mar� (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha assegurat que la voluntat dels Mossos d'Esquadra i la Conselleria d'Interior és ser els millors, especialment en l'àmbit de la violència de gènere: "Els millors a prevenir assetjaments, violacions, assassinats. Ser els millors a l'hora de protegir les dones, d'atendre-les en cas que hagin patit un delicte sexual".

Ho ha dit aquest dijous en la inauguració de la jornada de delictes contra la llibertat sexual 'La culpa no és teva', en la qual també ha participat la portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

Buch ha lamentat que les dones no denuncien prou en cas de delicte sexual i les ha animat a fer-ho, perquè només així el cos dels Mossos podran fer millor la seva feina i lluitar contra la violència de gènere: "La societat ha acabat normalitzant una situació que ens hauria de fer vergonya a tots com a país", ha criticat".

Ha posat en valor que des del departament d'Interior s'hagi impulsat un protocol contra les agressions sexuals en espais d'oci, i ha destacat que han augmentat a 10.000 euros la sanció davant qualsevol agressió sexual.

"Lluitar contra la violència de gènere és una feina transversal. No només depèn d'Interior, no només té una òptica policial. És una tasca que hem de fer entre tots", ha expressat, i ha cridat a comprometre's per lluitar contra la violència de gènere cada dia de l'any i no només el dia internacional de la Dona, el 8 de març.

CONTINUA SENT UN COL·LECTIU VULNERABLE

La consellera Meritxell Budó ha lamentat que al segle XXI les dones "continuïn sent un col·lectiu vulnerable", però ha celebrat que a poc a poc es vagin fent passos endavant perquè, a parer seu, hi ha més sensibilització i visualització dels casos de violència de gènere.

Ha assenyalat que la legislació és un àmbit que també ha d'acompanyar les dones i, en aquest sentit, ha celebrat que el Consell de Ministres hagi donat llum verda a l'Avantprojecte de llei orgànica de garantia integral de la llibertat sexual, que planteja una reforma del Codi Penal per eliminar la diferència entre abús i agressió sexual.

Ha assegurat que el Govern és conscient de la gravetat de la situació i que la seva prioritat és treballar per posar-hi remei: "A final de desembre ja vam anunciar una reforma de la Llei 5/2018 sobre el dret de les dones a erradicar la violència masclista, per adaptar-la a la nova realitat, perquè s'inclogui la violència institucional, digital i una definició de què és el consentiment sexual".

"Les dones tenim dret a viure sense por, a treballar, a divertir-nos, a passejar i a relacionar-nos sense por. Tenim dret a estimar sense por. No volem ser víctimes, però a dia d'avui la realitat encara ens empeny a ser-ho", ha conclòs.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés