Publicat 10/8/2020 17:18:20 +02:00CET

Un ministre libanès assegura que Diab anunciarà aquest dilluns la dimissió del Govern

Hasán Diab
-/Dalati & Nohra/dpa

   MADRID, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

   El ministre d'Obres Públiques del Líban, Michel Najjar, ha avançat que el primer ministre, Hasán Diab, té previst anunciar aquest dilluns la dimissió en bloc de tot el Govern, després que en les últimes hores s'hagin succeït diverses renúncies de membres a títol individual.

   L'oficina de Diab ha assegurat que a les 19.30 (una hora menys a l'Espanya peninsular) el primer ministre es dirigirà a la nació, segons l'agència NNA. El governant havia plantejat la possibilitat de convocar eleccions anticipades per sortejar la crisi deslligada per l'explosió en el port de Beirut.

   Najjar ha assegurat que Diab té previst dimitir, tal com han fet varis dels seus ministres des del cap de setmana. Tots ells s'han apartat després de l'explosió que va devastar el dimarts passat el port de Beirut i que es va saldar amb més de 150 morts i més de 5.000 ferits.

   L'incident, atribuït a l'explosió accidental de 2.750 tones de nitrat d'amoni mal emmagatzemat, ha reactivat les protestes a Beirut i les queixes contra el Govern, al qual els manifestants culpen de les successives negligències i de la corrupció que ha afectat al país en aquests últims anys.